Keittelin banaaneista ihanan makuista tahnaa, joka sopii vaikka kakkujen
ja kääretorttujen täytteeksi, tai letuille ja pannareille. Tahnasta
tuli paksua, mutta kuitenkin hyvin levittyvää. Kananmunien määrää
vähentämällä tahnasta saa kuitenkin halutessaan juoksevampaa. Sitruuna
estää banaania tummumasta ja antaa tahnalle raikasta makua. Vaniljan
sijaan tahnaan olisi varmasti sopinut hyvin mausteeksi myös kardemumma
tai kaneli.
Banana Curd
4 banaania
1 pienen sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 1/2 dl tomusokeria
125 g voita
3 kananmunaa
1 - 2 tl vaniljaesanssia
Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja
puserra mehu. Kuori ja paloittele banaanit sitruunan kuoriraasteen sekä
mehun joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada banaaniseos
vesihaudekattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita joukkoon
tomusokeri. Lisää paloiteltu voi, ja kuumenna seosta, kunnes voi sulaa
ja sekoaa joukkoon. Vispaa kananmunista rakenne hyvin rikki ja lisää
joukkoon hieman banaaniseosta juoksettumisen estämiseksi. Lisää
kananmunaseos kattilaan hyvin sekoittaen. Mausta vaniljaesanssilla.
Kuumenna seosta, kunnes se sakenee. Älä kuitenkaan keitä. Tölkitä
banaanitahna puhtaisiin lasipurkkeihin, ja säilytä viileässä.
Wow! Tämä on varmasti maukasta!
VastaaPoistaHyvän makuista tahnaa on.:)
PoistaIhana idea! Mulle tuli välitön tarve saada täytekakkua runsaalla täytteellä ja kermavaahdolla... ;-)
VastaaPoistaKunnon kermatäytekakku kyllä maistuisi.:)
PoistaOi oi oi... varmasti hyvää!! Kuinka kauan tuo säilyy jääkaapissa... ellei syödä samantien ;)
VastaaPoistaHyvän makuista on. Koska tahna sisältää kananmunia, niin ei sitä varmaankaan montaa päivää kannata säilytellä. Mutta aika nopeastihan tuota tekee silloin, kun on tarvetta. Muutaman päivän meillä tuota on kestänyt. Hieman jämäköityy päivien aikana, koostumus on parasta tuoreeltaan.:)
Poista