maanantai 17. syyskuuta 2012

Valkoviinipäärynät


Mausteliemessä keitetyt päärynät ovat älyttömän herkullisia, ja niistä saa helposti näyttävän jälkiruuan. Keittämiseen kannattaa valita kovahkoja päärynöitä, sillä kypsät ja pehmeät menevät keitettäessä helposti vain hajalle. Päärynät säilyvät suurustamattomassa liemessään noin viikon verran, vaikka todennäköisesti tulevatkin syödyiksi jo paljon aikaisemmin...

Valkoviinipäärynät

4 päärynää
5 dl valkoviiniä
5 dl vettä
4 - 5 dl sokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
hyppysellinen kokonaisia neilikoita
1 tl vaniljauutetta
4 rkl perunajauhoja
1/2 granaattiomena

Mittaa kattilaan valkoviini, vesi ja sokeri. Lisää kanelitangot, tähtianikset, neilikat sekä vaniljauute. Kiehauta liemi, ja kuori sillä välin päärynät. Poista myös halutessasi siemenkota. Lisää päärynät liemeen ja keitä hiljalleen n. 20 minuuttia, eli kunnes päärynät on kypsiä ja läpikuultavia. Jäähdytä ja anna päärynöiden maustua liemessään mielellään seuraavaan päivään. Poista liemestä päärynät, kanelitangot, tähtianikset sekä neilikat. Sekoita kylmään liemeen perunajauhot. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes liemi kirkastuu ja sakenee. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon granaattiomenan siemenet. Jäähdytä . Tarjoile päärynät mausteliemineen sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-