torstai 2. elokuuta 2012

Viinissä keitetyt sinisimpukat


Tuoreita sinisimpukoita on tehnyt mieli kokeilla jo pitkän aikaa, mutta uskallus uuden raaka-aineen kokeiluun ei ole riittänyt. Kilon pussi simpukoita ei kuitenkaan ihan hirvittävästi maksa, joten vihdoinkin tuli simpukoita ostettua. Ja yllättävän helppoa ja nopeaa simpukat olikin valmistaa. Simpukat liemineen maistuivat sen verran maukkaalle, että pitää tehdä useamminkin.

Viinissä keitetyt sinisimpukat

1 kg eläviä sinisimpukoita
nokare voita
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
timjamia
1 dl kuohukermaa

Harjaa ja huuhtele simpukat juoksevan veden alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät kuorta napauttaessa sulkeudu, tai joiden kuori on rikkinäinen. Poista juuri ennen keittämistä simpukan reunassa mahdollisesti oleva parta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata tilavassa paksupohjaisessa kattilassa voi ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää valkoviini ja mausteet, kiehauta. Lisää simpukat ja peitä kattila kannella. Ravista tai pöyhi simpukoita varovasti.  Anna kiehua 3 -5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat ja ovat kypsiä. Älä ylikypsennä, jottei simpukat sitkisty. Nosta simpukat reikäkauhalla lautasille. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole auenneet. Lisää keitinliemeen (siivilöi halutessasi) kerma ja keitä lientä hetki kasaan. Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoile hyvän patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-