torstai 2. elokuuta 2012

Mustikkakukko


Savolaisten perinneruoka, mustikkakukko, on yksinkertaisen hyvää, jossa mustikan ja rukiin liitto toimii niin täydellisesti. Kukkojen kylkeen pyöräytin vielä pallot vaniljajäätelöä, ja jälkiruokanautinto oli täydellinen.

Mustikkakukko

Taikina:
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
8 dl pakastemustikoita
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja

Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Sekoita ruisjauhoihin leivinjauhe, ja sekoita jauhot voi-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikinasta 2/3 ison uunivuoan tai annosvuokien pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään sulatetut mustikat, sokeri sekä perunajauho. Lisää täyte vuokaan/vuokiin. Tee lopusta taikinasta kansi ja nipistele reunat kiinni. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile haaleana esim. jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-