torstai 2. elokuuta 2012

Marinoidut broilerin ohutleikkeet, ryppyperunat & mojo-kastike


Ryppyperunat ja mojo-kastike ovat tyypillistä erityisesti kanarialaiselle keittiölle. Niinpä minäkin päätin mojo-kastiketta kokeillessani tehdä lisäksi noita vahvasti suolatussa vedessä keitettyjä perunoita. Perunat tein Maku -lehden ohjeen mukaan. Mojo-kastike oli mukavan kevyttä ja raikasta. Ja perunoistakin tuli sen verran hyviä, että niitä toivottiin ruokapöydässä näkyvän toistekin. Ja varmasti sekä mojo-kastike että ryppyperunat tulevatkin jäämään vakituisten ruokiemme listalle. Itse en yleensä ihan hirveästi keitetyistä perunoista välitä (muuta kuin runsaan kastikkeen kera), mutta ryppyperunoita söi mielellään vielä ihan kylmänäkin.
Marinoimattomille broilerin ohutleikkeille löysin Dansukkerilta maukkaan kuuloisen marinadiohjeen, ja lihansyöjälle tuntuivat leikkeetkin hyvin maistuvan.

Marinadi broilerille

2 – 3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 rkl Dijon -sinappia
4 rkl valkoviiniä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl paprikajauhetta
2 – 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienoksi silputtuna
1 maustemitallinen mustapippuria

Tarjoiluun:
suolaa

Lisäksi:
broilerin ohutleikkeitä

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Laita broilerin ohutleikkeet pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pussia, jotta lihat peittyvät kauttaaltaan marinadiin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Kääntele pussia välillä. Ota leikkeet huoneenlämpöön lämpeämään noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannulla öljy, ja paista leikkeet nopeasti molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.


Ryppyperunat eli Papas Arrugadas

1 1/2 kg pieniä perunoita
6 rkl karkeaa merisuolaa

Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori niitä. Kumoa perunat kattilaan ja lisää joukkoon suola. Lisää vettä, kunnes perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta suurin osa vedestä pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele kattilaa samalla, kunnes perunat ovat kuivia. Syö perunat kuorineen punaisen mojo-kastikkeen kanssa.


Mojo-kastike

2 tomaattia
1 punainen paprika
1/2 - 1 tuore punainen mieto chili
1 - 2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 - 2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
ripaus sokeria

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Poista paprikasta ja chilistä kanta, kalvot ja siemenet. Paloittele isohkoiksi paloiksi. Pane kaikki mojon ainekset, valkosipulia lukuunottamatta, monitoimikoneen kulhoon ja soseuta. Hienonna kuorittu valkosipuli veitsellä, näin valkosipulin aromi säilyy parhaana. Lisää valkosipuli kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-