torstai 2. elokuuta 2012

Oopperakellarin silakat


Silakoista on tullut tehtyä viime aikoina vain uunissa tomaatti- ja currysilakoita, nyt teki pitkästä aikaa mieli paistaa silakat. Ja Oopperakellarin silakat on siihen tarkoitukseen hyvä resepti. Näistäkin silakoista on monenlaista variaatiota. Itse tein nyt tällä kertaa tähän tapaan, ja hyvää oli perunamuusin kera.

Oopperakellarin silakat

500 g silakkafileitä
n. 2 dl kermaa
2 keltuaista
2 rkl Dijon -sinappia
n. 1 1/2 dl ruisjauhoja
suolaa

Paistamiseen:
voita

Sekoita keskenään kerma, keltuaiset ja sinappi. Laita silakkafileet liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi. Kääntele fileitä aina välillä. Sekoita ruisjauhoihin suola. Valuta fileet ja käännä kalan muotoon. Pyörittele silakat jauhoissa ja paista pannulla voissa molemmin puolin rapeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-