keskiviikko 29. elokuuta 2012

Rahka-marjapiirakka


Tällä ohjeella meillä usein leivotaan piirakkaa täytteitä hieman vaihdellen. Eilen tein piirakkaa vadelmista ja pensasmustikoista.

Rahka-marjapiirakka

Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 - 4 dl marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon muna. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina uunivuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta testaamme tänään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu!:) Ainakin meillä tykätään tämän kaltaisista piiraista.:)

      Poista
    2. Kyllä maistui! Teimme piirakan punaisilla viinimarjoilla, seuraavaksi testaamme mustikoilla :)

      Poista
    3. Hieno juttu!:) Näihin piiraisiin sopii marjat kuin marjat.:)

      Poista
  2. hei voiko kerman tilalle laittaa tuorejuuston?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mieluummin korvaisin maitorahkan tuorejuustolla, ettei täytteestä tule liian paksua. Tai sitten ainakin koittaisin täytettä jollain vähän notkistaa.

      Poista
  3. Tuon piirakan päällä kieli lepää!

    VastaaPoista
  4. Löysää tuli tällä ohjeella. Liikaa kermaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on tehty tuoreista marjoista. Pakastemarjoista tehtynä vaatii enemmän kypsennysaikaa, koska pakastemarjoista tulee enemmän mehua.

      Poista
    2. Pakastemarjoihin kannattaa laittaa sekaan hiukan perunajauhoja.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-