Tämä torttu on ihanaa! Pohja on kuohkean pehmeä, ja täytteen ansiosta tortusta tulee erittäin mehevää. Välillä laitan täytteen perunajauhosuurukseen veden sijaan esim. konjakkia lisämakua antamaan. Myös päärynöitä kannattaa kokeilla välillä omenoiden sijaan.
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
4 - 5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja
kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta
perunajauho-vesiseoksella. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri
vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja
leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. Ota
taikinasta noin kolmannes erikseen koristepursotusta varten. Tasoittele
taikina jauhotetuin sormin voidellun torttuvuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä omenaseos torttupohjalle. Tee lopusta taikinasta koristeraidat ja
paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.
Näyttää hyvältä ja kermavaahdolla nami :)
VastaaPoistaTämä torttu on tosi ihanaa. Ja lisukkeeksi pitää ehdottomasti olla kermavaahtoa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tms.:)
PoistaOi, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Omenia kun riittää nyt...
VastaaPoistaKokeile vaan.:) Omenasesonki alkaa olla parhaimmillaan. Taas täytyisi mennä pudonneet poimimaan nurmikolta pois.
PoistaVähän epäselvästi kerrottu tuo valmistus tai sitten olen tyhmä. :) "Suurusta perunajauho-vesiseoksella" Tarkoittaako vesiseos vettä vaiko omenien keitinlientä ja jos tarkoittaa keitinlientä niin tulisikohan tietää paljon lientä pitää olla. Teenkö suurustuksen suoraan omenoiden sekaan koska niiden yhdistämis kohtaa en muuten löydä? :) Kuka vaan tahansa saattaisi ymmärtää mutta minä en ole siitä ihan varma.
VastaaPoistaPerunajauhosuurushan tehdään niin, että haluttu määrä perunajauhoja sekoitetaan pieneen tilkkaan kylmää vettä. Lämpimään tai kuumaan nesteeseen ei perunajauhoja saa tasaisesti sekoittumaan. Eli omenakuutiot kiehautetaan ensin tuossa desissä vettä, sitten perunajauhoihin sekoitetaan sen verran kylmää vettä, että suuruksesta saa tasaisen, ja lisätään sitten omenoiden joukkoon. Siis ihan samaan tapaan suurustetaan kuin kiisselitkin. Toivottavasti tämä nyt selvensi.:)
Poista