keskiviikko 29. elokuuta 2012

Omenatorttu

 

Tämä torttu on ihanaa! Pohja on kuohkean pehmeä, ja täytteen ansiosta tortusta tulee erittäin mehevää. Välillä laitan täytteen perunajauhosuurukseen veden sijaan esim. konjakkia lisämakua antamaan. Myös päärynöitä kannattaa kokeilla välillä omenoiden sijaan.


Omenatorttu

Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
4 - 5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauho-vesiseoksella. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi. Ota taikinasta noin kolmannes erikseen koristepursotusta varten. Tasoittele taikina jauhotetuin sormin voidellun torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omenaseos torttupohjalle. Tee lopusta taikinasta koristeraidat ja paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia.



Torttu onnistuu hyvin myös esim. mustikoista tehtynä. Marjaversioita olen suurustanut hieman enemmän, jotta täyte pysyisi kasassa.

6 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja kermavaahdolla nami :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä torttu on tosi ihanaa. Ja lisukkeeksi pitää ehdottomasti olla kermavaahtoa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tms.:)

      Poista
  2. Oi, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Omenia kun riittää nyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan.:) Omenasesonki alkaa olla parhaimmillaan. Taas täytyisi mennä pudonneet poimimaan nurmikolta pois.

      Poista
  3. Vähän epäselvästi kerrottu tuo valmistus tai sitten olen tyhmä. :) "Suurusta perunajauho-vesiseoksella" Tarkoittaako vesiseos vettä vaiko omenien keitinlientä ja jos tarkoittaa keitinlientä niin tulisikohan tietää paljon lientä pitää olla. Teenkö suurustuksen suoraan omenoiden sekaan koska niiden yhdistämis kohtaa en muuten löydä? :) Kuka vaan tahansa saattaisi ymmärtää mutta minä en ole siitä ihan varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunajauhosuurushan tehdään niin, että haluttu määrä perunajauhoja sekoitetaan pieneen tilkkaan kylmää vettä. Lämpimään tai kuumaan nesteeseen ei perunajauhoja saa tasaisesti sekoittumaan. Eli omenakuutiot kiehautetaan ensin tuossa desissä vettä, sitten perunajauhoihin sekoitetaan sen verran kylmää vettä, että suuruksesta saa tasaisen, ja lisätään sitten omenoiden joukkoon. Siis ihan samaan tapaan suurustetaan kuin kiisselitkin. Toivottavasti tämä nyt selvensi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-