keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti

Kesällä tuli kokeiltua vähän erilaisempaa perunasalaattia, kun huomasin lehdessä espanjalaisen peruna-kikhernesalaatin ohjeen. Savupaprikan ja appelsiinin makuinen perunasalaatti ruokaisalla kikhernelisällä kuulosti todella herkulliselta, eikä resepti pettänyt. Tykkäsimme kovin salaatin makumaailmasta, ja espanjalaista peruna-kikhernesalaattia tehdään jatkossa toistekin. Kesällä tämä salaatti on loistava lisuke vaikka grillatulle pihville tai savukalalle.


Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti

800 g (uusia) perunoita
1 tlk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
 
Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
2 rkl lehtipersiljaa
1/2 dl mustia kalamataoliiveja hienonnettuna
1 appelsiinin kuoriraaste

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta. Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja poista irronneet kuoret. Kumoa kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele niihin myös suolaa ja savupaprikaa. Paahda rapeiksi noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään öljy, etikka ja mausteet. Kaada kuumien perunoiden päälle ja anna jäähtyä hieman. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Hienonna oliivit. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kääntele kaikki yhdessä kikherneiden kanssa perunoiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-