torstai 10. lokakuuta 2019

Maitohorsmakanapeet

Kuivatut maitohorsman kukat saatu Forest Foodylta.


Pakastimessa on lähes aina voi- tai lehtitaikinaa. Valmistaikinasta saa niin nopeasti erilaisia leivonnaisia tehtyä. Kaiken lisäksi voi- ja lehtitaikina taipuu niin makeaan kuin suolaiseen leivontaan. Kanapeet ovat perinteisiä ranskalaisia leivonnaisia. Näihin rapeisiin ja sokerisiin pikkuleivonnaisiin ei tarvita muuta kuin voi- tai lehtitaikinaa sekä sokeria. Taikinan voi toki tehdä itsekin, mutta kaupan valmistaikina käy oikein hyvin, ja silloin kanapeet saa helposti valmistettua vaikka yllätysvieraille. Nämä kanapeet leivoin lehtitaikinasta ja sokerina käytin kesällä tekemääni maitohorsmasokeria. Maitohorsmasokeri antoi leivonnaisiin väriä sekä lisämakua. Tietenkin voi käyttää myös ihan tavallista sokeria, ja makua antamaan sopii vaikkapa kaneli. Kanapeiden seuraksi hauduttelin Forest Foodylta saamistani kuivatuista maitohorsman kukista teejuomaa. Kolean syyspäivän piristys, kuppi kuumaa juotavaa sekä ihanan rapeita kanapeitä, joissa maistui mennyt kesä.

Maitohorsmakanapeet

1 pkt esikaulittua ja laskostettua lehti- tai voitaikinaa
maitohorsmasokeria

Ripottele maitohorsmasokeria leivonta-alustalle. Kauli sulanut taikina n. 3 mm:n vahvuiseksi ja 40 × 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele levyn pinnalle maitohorsmasokeria ja kauli sokeri kevyesti taikinan pintaan kiinni. Kääri taikina rullaksi kummaltakin pitkältä sivulta keskustaa kohti. Leikkaa rulla n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Nosta kanapeet uunipellille ja paista 225 asteessa n. 10 - 15 min. Käännä kanapeet halutessasi paiston puolivälissä. Ota kanapeet uunista ja ripottele päälle vielä maitohorsmasokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-