torstai 6. syyskuuta 2012

Kuivatut omenat


Omenoita on syöty ihan sellaisenaan, hilloa on keitetty, leivottu piirakkaa, tehty omena-kaurapaistosta... Ja omenoita silti aina vain riittää! Mitä tekeekään silloin ruokahamsteri?


No, kaivaa tietenkin vanhan perintökuivurinsa esiin naftaliinista. Poraa puhtaista ja kolhiintumattomista omenoista kodat pois, leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi, latoo omenarenkaat kuivurin ritilöille ja laittaa koneen hurisemaan.


Omenoiden kuivatus 40 - 50 asteessa vie kuutisen tuntia. Siivuja kannattaa välillä käännellä ja ritilöiden paikkaa vaihdella. Valmiit siivut eivät ole kovia ja rapeita, vaan nahkean kuivia. Jos haluaa välttää omenan tummumisen, siivuja voi käyttää ennen kuivaamista sitruunamehussa. Kuivattuja omenansiivuja on mukava talven mittaan napostella tai käyttää ruuanlaitossa.

2 kommenttia:

  1. Rakastan kuivattuja omenoita! :-) Oi nam, täytyy kokeilla uunissa kuivattamista kun tuollaista kuivuria meiltä ei löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivattuja omenoita on kiva napostella ja ovat terveellisempiäkin kuin sipsit ja karkit.:) Uunissa kuivatus onnistuu myös, välttämättä ei tarvita kuivuria.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-