Oman maan pinaattisatoa tulee kesäisin käytettyä tuoreeltaan tähän tapaan leivän päällä. Pinaattiseos on leivän tai sämpylän päällä hyvää ihan sellaisenaankin ilman juustoa. Myös vuohenjuusto sopii hyvin pinaattileiville.
Halloumi-pinaattileivät
paahtoleipää
halloumia
tuoretta pinaattia
valkosipulia
voita tai oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Paista pinaatinlehtiä hetki kuivalla
pannulla, kunnes lehtien väri tummenee ja niistä irtoaa ylimääräinen
neste. Nosta pinaatti pannulta syrjään, ja lisää pannulle rasva.
Kuullota rasvassa miedolla lämmöllä hienonnettu valkosipuli pehmeäksi.
Lisää joukkoon pinaatti ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Paista
halloumin siivut pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat saa kauniin
värin. Paahda paahtoleivät. Päällystä leivät pinaattiseoksella sekä
halloumin siivuilla.
Rakastan halloumia, ja voisin syödä sitä päivittäin :) Pinaatti on myös herkkua!
VastaaPoistaHalloumi on tosi hyvää. Jos se olisi edullisempaa, tulisi sitä syötyä enemmänkin. Varsinkin tuoretta pinaattia on kiva käyttää ruoanlaitossa.:)
VastaaPoista