keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Halloumi-pinaattileivät


Oman maan pinaattisatoa tulee kesäisin käytettyä tuoreeltaan tähän tapaan leivän päällä. Pinaattiseos on leivän tai sämpylän päällä hyvää ihan sellaisenaankin ilman juustoa. Myös vuohenjuusto sopii hyvin pinaattileiville.

Halloumi-pinaattileivät

paahtoleipää
halloumia
tuoretta pinaattia
valkosipulia
voita tai oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Paista pinaatinlehtiä hetki kuivalla pannulla, kunnes lehtien väri tummenee ja niistä irtoaa ylimääräinen neste. Nosta pinaatti pannulta syrjään, ja lisää pannulle rasva. Kuullota rasvassa miedolla lämmöllä hienonnettu valkosipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon pinaatti ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Paista halloumin siivut pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat saa kauniin värin. Paahda paahtoleivät. Päällystä leivät pinaattiseoksella sekä halloumin siivuilla.

2 kommenttia:

  1. Rakastan halloumia, ja voisin syödä sitä päivittäin :) Pinaatti on myös herkkua!

    VastaaPoista
  2. Halloumi on tosi hyvää. Jos se olisi edullisempaa, tulisi sitä syötyä enemmänkin. Varsinkin tuoretta pinaattia on kiva käyttää ruoanlaitossa.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-