sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Jäätelöpiparkakut

 Loimu 2021 saatu: Lignell & Piispanen.


Leivottiin lapsen kanssa piparkakkuja ja osa piparkakuista täytettiin jäätelöllä. Jäätelöpiparkakut on helppo jälkiruoka vaikka joulupäiville, ja ne maistuivat myös lämpimän glögin kanssa. Kaikkein helpoimmalla pääsee, jos käyttää kaupan piparkakkuja ja jäätelöä. Jäätelöksi voi valita mitä vain oman maun mukaan. Meidän jäätelöpiparkakut täytettiin tällä kerralla salted caramel -jäätelöllä.

Loimu 2021 -vuosikertaglögin inspiraationa ovat toimineet kotipihojen ja puutarhojen punaiset marjat; punaiset viinimarjat ja puutarhavadelmat. Glögin täyteläisen marjaisaa makua täydentävät perinteiset joulumausteet neilikka, kaneli, kardemumma ja aavistus inkivääriä.

Jäätelöpiparkakut

piparkakkuja
jäätelöä

Leivo piparkakut itse tai käytä kaupan piparkakkuja. Leikkaa jäätelö reilun paksuisiksi siivuiksi ja ota piparimuotilla jäätelösiivusta pala ja laita kahden piparkakun väliin. Jos käytät kaupan piparkakkuja, eikä sopivaa muottia ole, anna jäätelön hieman pehmetä ja levitä jäätelöä piparkakulle paksu kerros ja paina toinen piparkakku kanneksi. Säilytä jäätelöpiparkakut pakastimessa ja ota tarjolle n. 15 min. ennen syöntiä.

1 kommentti:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-