Kasvatan joka kesä kasvihuoneessa basilikaa ja sitä tulee niin paljon, ettei tuoreena ehdi kaikkea käyttämään. Basilikasadosta teenkin mielelläni basilikasuolaa talveksi. Monelle yrtille sopii säilömistavaksi suolaksi kuivattaminen. Basilikasuola maistuu mainiolta leivän päällä kurkun ja tomaatin siivuille ripoteltuna. Se maustaa niin pasta- kuin kasvisruoatkin.
Basilikasuola
basilikan lehtiä
karkeaa merisuolaa
Kuivata basilikan lehdet ilmavassa ja lämpimässä paikassa. Jauha kuivuneet lehdet karkean merisuolan kanssa. Käytä basilikasuolaan merisuolaa saman verran kuin basilikan lehtiä on, tai laita suolaa maun mukaan enemmänkin.
Basilikasuolan voi tehdä myös niin, että jauhaa tuoreet basilikan lehdet ja merisuolan yhteen. Kuivattaa tahnan leivinpaperin päälle levitettynä ilmavassa ja lämpimässä paikassa, ja tahnan kuivuttua, jauhaa vielä uudelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-