Punaviinisuola saatu Culinaristit.comilta.
Joulu alkaa olla jo hurjan lähellä! Huomenna alkaa joulukuu, joten eihän tässä aattoon ole enää pitkäkään aika. Mutta eipä tässä mitään hätää. Viime viikon aikana sain tehtyä suursiivouksen, joululahjat on lähes hankittuna, ja nyt voin keskittyä ruokavalmisteluihin. Jouluksi on välillä kiva tehdä itse makeisia ja viime viikolla innostuin yhtenä iltana keittelemään jo fudgea. Fudge säilyy jouluun asti hyvin vaikka pakastimessa (ellei tule käytyä napostelemassa..), niin inspiraation iskiessä sitä saattoi jo näin hyvissä ajoin tehdä. Vaikka olenkin enemmän maitosuklaan ystävä kuin tumman suklaan, valitsin tähän fudgeen tummaa suklaata. Koska massaan tulee kondensoitua maitoa, fudge maistuu ja tuntuu koostumukseltaan enemmän maitosuklaalta kuin tummalta. Tumma suklaa antaa fudgelle enemmän luonnetta eikä fudgesta tule ihan niin makeaa kuin maitosuklaasta tehtynä. Fudgen maustoin Culinaristit.comin suosikkituotteellani eli punaviinisuolalla. Fudgesta tuli ihanaa makeaa herkkua jouluksi pienellä suolaisella twistillä!
Fudge punaviinisuolalla
350 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 rkl voita
1/4 tl punaviinisuolaa
Lisäksi pinnalle:
punaviinisuolaa
Laita paksupohjaiseen kattilaan paloitellut
suklaat, kondensoitu maito, voi ja punaviinisuola. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä
koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa ja voi sulaa kokonaan ja seos on
tasaista. Ota kattila liedeltä ja kaada seos leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle punaviinisuolaa. Leikkaa fudge paloiksi, kun se on jähmettynyt.
Nyt kyllä tekee mieli. Nautiskella, hemmotella, herkutella.
VastaaPoistaJa kaapista löytyy vain omena...
Tämä fudge on kyllä ihanaa, niin suussa sulavaa.:) Omenakin hyvää on, ja ainakin terveellistä.:)
Poistasupreme hoodie
VastaaPoistagolden goose sale
hermes sale online
kyrie 8
air jordan