maanantai 30. marraskuuta 2020

Fudge punaviinisuolalla

Punaviinisuola saatu Culinaristit.comilta.

Joulu alkaa olla jo hurjan lähellä! Huomenna alkaa joulukuu, joten eihän tässä aattoon ole enää pitkäkään aika. Mutta eipä tässä mitään hätää. Viime viikon aikana sain tehtyä suursiivouksen, joululahjat on lähes hankittuna, ja nyt voin keskittyä ruokavalmisteluihin. Jouluksi on välillä kiva tehdä itse makeisia ja viime viikolla innostuin yhtenä iltana keittelemään jo fudgea. Fudge säilyy jouluun asti hyvin vaikka pakastimessa (ellei tule käytyä napostelemassa..),  niin inspiraation iskiessä sitä saattoi jo näin hyvissä ajoin tehdä. Vaikka olenkin enemmän maitosuklaan ystävä kuin tumman suklaan, valitsin tähän fudgeen tummaa suklaata. Koska massaan tulee kondensoitua maitoa, fudge maistuu ja tuntuu koostumukseltaan enemmän maitosuklaalta kuin tummalta. Tumma suklaa antaa fudgelle enemmän luonnetta eikä fudgesta tule ihan niin makeaa kuin maitosuklaasta tehtynä. Fudgen maustoin Culinaristit.comin suosikkituotteellani eli punaviinisuolalla. Fudgesta tuli ihanaa makeaa herkkua jouluksi pienellä suolaisella twistillä!

Fudge punaviinisuolalla

350 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 rkl voita
1/4 tl punaviinisuolaa

Lisäksi pinnalle:
punaviinisuolaa

Laita paksupohjaiseen kattilaan paloitellut suklaat, kondensoitu maito, voi ja punaviinisuola. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa ja voi sulaa kokonaan ja seos on tasaista. Ota kattila liedeltä ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle punaviinisuolaa. Leikkaa fudge paloiksi, kun se on jähmettynyt. 


3 kommenttia:

  1. Nyt kyllä tekee mieli. Nautiskella, hemmotella, herkutella.
    Ja kaapista löytyy vain omena...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä fudge on kyllä ihanaa, niin suussa sulavaa.:) Omenakin hyvää on, ja ainakin terveellistä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-