perjantai 9. lokakuuta 2020

Lohiwallenberg

Yhteistyössä Rosa Viini & Ruoka kanssa.


Pyrimme syömään kalaa vähintään kerran kaksi viikossa. Useimmiten kala on lohta. Vaikka lohi hyvää onkin, alkaa siihenkin helposti kyllästymään, jos valmistustapoja ei riittävästi vaihtele. Olen aiemmin tehnyt wallenbergin pihvejä jauhelihasta, etenkin hirvestä, ja nyt tuli mieleeni kokeilla millaisia pihvejä lohesta tulisi samaan tapaan tehtynä. Tuumasta siis toimeen, ja perunat kiehumaan lisukemuusia varten, ja sillä välin valmistamaan lohimassaa. Kun olin saanut massasta pihvit muotoiltua ja leivitettyä pankojauhoissa, perunat olivat sopivasti kypsiä. Tein muusin valmiiksi ja sitten paistoin lohiwallenbergit. Koska wallenbergien massa on aina aika löysää, oli massa sitten tehty jauhelihasta tai kalasta, saattaa pihvien muotoilu ja leivitys olla aluksi hankalaa, mutta harjoittelemalla sekin sujuu. Aluksi kannattaa tehdä vaikka aika pieniä pihvejä, niin niiden käsittelykin on helpompaa. Lohiwallenbergit onnistuivat loistavasti ja kalaisa ateria oli aika nopea valmistaa. Edellisenä iltana marinoimani punasipulitkin sopivat annokseen hienosti. Lohiwallenbergeja tehdään meillä ehdottomasti toistekin!

Lohiwallenbergien ruokajuomaksi avattiin pullo eleganttia roseekuohuviiniä, Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brutia. Kuohuviini on erittäin kuiva ja hapokas. Maku on marjainen ja siinä on hentoa paahteisuutta ja kukkaisia vivahteita. Kuplat ovat pieniä ja pitkäkestoisia, rakenne ryhdikäs. Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brut sopii mm. rasvaiselle kalalle, sushille ja seurustelujuomaksi. Viinilehden mukaan se on harmoninen ja laadultaan erinomainen. Pidin itsekin siitä ruokajuomana paljon. Charles de Fere Crémant du Jura Rosé Brut on edullinen kuohuviini. Pullo maksaa 14,98 €.

Lohiwallenberg

n. 500 g merilohta
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa

Leivitykseen:
n. 2 dl pankojauhoja

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Poista merilohesta nahka ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi tehosekoittimen kulhoon. Lisää mausteet ja kananmuna, ja käynnistä kone. Lisää joukkoon kuohukerma pikkuhiljaa koneen käydessä. Kun massa on tasaista, pysäytä kone ja muotoile massa pihveiksi. Leivitä pihvit pankojauhoissa. Paista lohiwallenbergit pannulla ruokaöljyssä molemmin puolin, kunnes pihveissä on kullanruskea pinta. Tarjoile lohiwallenbergit perunamuusin, herneiden ja marinoidun punasipulin kanssa.

 

Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!   

2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-