lauantai 21. kesäkuuta 2014

Marinoitu punasipuli


Tein viikolla nyhtölammasta, ja riivityt lihat syötiin pitaleipien täytteenä. Pitaleipiin tarvittiin tietenkin lihan lisäksi myös muita lisukkeita, ja sipulihan sopii aina lihan kanssa. Marinoin sitten ohuita punasipulin renkaita mausteliemessä muutaman tunnin ajan. Marinadissa sipuli pehmenee ja maustuu. Marinoitu punasipuli on hyvää myös hampurilaisten välissä sekä muuten vain lisukkeena lautasella muun ruoan kyljessä. Nyhtölampaaseen ja pitaleipiin on ohjeet tulossa myöhemmin.

Marinoitu punasipuli

2 isoa punasipulia
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
1 dl ruokaöljyä
tuoretta timjamia

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, suola ja hunaja. Kiehauta ja kaada liemi sipulirenkaiden päälle astiaan. Lisää joukkoon öljy, mustapippuria sekä timjamia. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


8 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-