perjantai 25. lokakuuta 2019

Kurpitsapannacotta


Koska säästelin itse kasvatettua kurpitsaa koristeeksi Halloween-juhliin, oli sitten myös taas kurpitsan sisustaakin käytettävissä. Halusin tehdä juhliin helpon ja aika nopean jälkiruoan, jonka voisi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Pannacotta on yksi jälkiruokasuosikkejani, joten sain ajatuksen tehdä kurpitsapannacottaa. Keitin kurpitsan soseeksi ja osasta sosetta tein pannacottassa tarvittavan määrän hilloa. Pannacottan massaan käytin sitten kurpitsahilloa sekä kurpitsalle sopivia mausteita. Osan hillosta jätin pannacottien koristeluun. Kurpitsapannacotta oli herkullista ja maistui ihan kurpitsapiirakalle. Kurpitsapannacottaa teen toistekin! Halloween-juhlien vuoksi kurpitsapannacottat saivat karmaisevat silmäkoristeet kaupan valmiista makeisista, mutta muulloin pannacottat voi koristella kauniimmin.

Kurpitsapannacotta
(4 annosta)

Pannacotta:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl kurpitsahilloa
1 - 2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
2 liivatelehteä

Lisäksi:
loput kurpitsahillosta pannacottien pohjille ja päälle

Kurpitsahillo:
1 1/2 dl kurpitsasosetta
75 g hillosokeria

Valmista kurpitsahillo. Mittaa kattilaan kurpitsasose ja hillosokeri. Kuumenna ja keitä n. 10 min. Jäähdytä. Valmista pannacotta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja kurpitsasokeri. Lisää tarvittaessa sokeria ruokalusikallinen tai kaksi. Lisää mausteet. Kuumenna seos sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja liuota liivatteet pannacottaseoksen joukkoon. Lusikoi tarjoiluastioiden pohjalle n. teelusikallinen kurpitsahilloa kuhunkin, ja kaada pannacottaseos astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lusikoi loput kurpitsahilloista pannacotta-annosten päälle ja koristele halutessasi oman maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-