Tässä taannoin meillä oli kirsikkatomaatteja roppakaupalla ja kokeilin vihdoin pikkelöidä niitä. Pikkelöidyt kasvikset ovat mukavia lisukkeita aterioille, ja pikkelöidyistä kirsikkatomaateistakin tuli raikas ja erinomainen lisuke varsinkin grilliruuille. Myös salaattit saavat niistä kivaa lisämakua. Pikkelöidyt kirsikkatomaatit on helppo valmistaa. Kirsikkatomaatteihin pistellään reikiä, jotta ne maustuvat kunnolla. Sitten valitaan mukaan sopivat mausteet sekä lisäksi tietenkin etikkaa. Nämä pikkelöidyt kirsikkatomaatit saivat seurakseen timjamia, chiliä ja valkosipulia. Vaihtelua saa muun muassa eri yrteillä.
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
200 g kirsikkatomaatteja
muutama oksa timjamia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 dl balsamietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
Pistele kirsikkatomaatteihin reikiä esim. pienellä haarukalla tai cocktailtikulla. Kuori ja siivuja valkosipulin kynnet. Siivuta chili. Lado lasipurkkiin kirsikkatomaatteja, valkosipulia, chiliä ja timjamin oksia vuorotellen. Sekoita balsamietikan joukkoon suola ja sokeri, ja kaada etikka purkkiin kirsikkatomaattien päälle. Anna maustua viileässä muutama tunti, tai mielellään seuraavaan päivään.
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
200 g kirsikkatomaatteja
muutama oksa timjamia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 dl balsamietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
Pistele kirsikkatomaatteihin reikiä esim. pienellä haarukalla tai cocktailtikulla. Kuori ja siivuja valkosipulin kynnet. Siivuta chili. Lado lasipurkkiin kirsikkatomaatteja, valkosipulia, chiliä ja timjamin oksia vuorotellen. Sekoita balsamietikan joukkoon suola ja sokeri, ja kaada etikka purkkiin kirsikkatomaattien päälle. Anna maustua viileässä muutama tunti, tai mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-