lauantai 2. maaliskuuta 2019

Parsasalaatti ankan uppomunalla


Se on täällä taas, kevään paras sesonki! Aloitimme parsakauden tällä viikolla, kun Lidliin ilmestyi hyvän näköisiä parsanippuja kohtuuhintaan. Ja nippuja on jo mennyt muutama, koska parsat maistuvat niin hyvältä pitkän tauon jälkeen. Mies sai äskettäin kennollisen ankanmunia ja niistä keitin uppomunia. Parsat ja uppomunat ovat täydellinen pari, ja tästä parivaljakosta tein pariinkin otteeseen meille salaatit. Yksinkertaista, mutta niin herkullista. Tämä kevyt salaatti sopii vaikka pääsiäisaterian alkuruoaksi. Ankanmunien tilalla voi tietenkin käyttää helpommin saatavissa olevia kananmunia, joille riittää hieman lyhyempi keittoaika. Ankanmunat ovat kananmunia kookkaampia, ja varsinkin keltuainen reilusti isompi. Ensimmäinen erä kasvattamiani mikroversoja varttui myös sopivasti siihen mittaan, että sain salaattiin rukolan versojakin. Rukolan versoissa on voimakas maku, mutta miedompana kuin täysikasvuisessa rukolassa. Versot antoivat sopivasti makua salaattiin.

Parsasalaatti ankan uppomunalla
 (4 annosta)

1 nippu vihreää parsaa
1 ps salaattisekoitusta
250 g kirsikkatomaatteja
rukolan mikroversoja
oliiviöljyä
vaaleaa balsamietikkaa
4 ankanmunaa tai kananmunia
2 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa parsoista pois puinen kantaosa. Keitä parsat napakan kypsiksi koosta riippuen n. 3 - 4 min. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä. Laita kulhoon salaattisekoitus, paloitellut parsat, halkaistut kirsikkatomaatit ja rukolan mikroversot. Pirskottele joukkoon oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa. Sekoita varovasti ja jaa salaatti tarjoilulautasille. Keitä uppomunat. Mittaa laakeaan kattilaan vesi ja kuumenna liki kiehuvaksi (90 astetta). Lisää etikka. Riko munat esim. kahvikuppeihin ja tee hiljalleen kuplivaan veteen kauhalla voimakas pyörre. Kaada munat yksitellen veteen. Kypsennä 4 minuuttia (kananmunille riittää vähempi aika, keltuaisen kuuluu jäädä juoksevaksi) ja nosta sitten uppomunat reikäkauhalla lautaselle. Asettele uppomunat salaattiannosten päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhi mustapippuria myllystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-