maanantai 4. maaliskuuta 2019

Parsaa ja ankanmunia uunissa


Parsaa, parsaa, lisää parsaa! Parsaan ei kyllästy, vaikka sitä olisi joka päivä lautasella. Ja mikä parasta, sitä ei tunne edes olevansa tiukalla dieetillä, kun saa eteensä herkullisen annoksen parsaa ja ankanmunia. Motivaatio säilyy dieetissäkin, kun ruoka on hyvää. Tälläkin kerralla yhdistin parsan ankanmunien kanssa, ja viimeisetkin ankanmunat tuli käytettyä jääkaapista. Olivat kyllä hyviä munia, makuahan noissa on pikkaisen enemmän kuin kananmunissa. Ja parhaimmillaan ankanmunat ovat mielestäni silloin, kun keltuaiset jättää juokseviksi.  Nyt valmistin parsat ja ankanmunat nopeasti ja helposti uunissa. Annokset viimeistelin vielä sumakilla ja punakaalin mikroversoilla. Niin hyvää, kun syödessä rikottu keltuainen valui annokseen kastikkeeksi.


Parsaa ja ankanmunia uunissa

1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria myllystä
2 ankanmunaa
sumakkia
punakaalin mikroversoja

Riko ankanmunat vaikka kahvikuppeihin ja anna lämmetä huoneenlämpöön. Leikkaa parsoista puisevat alaosat pois. Leikkaa parsat sitten suupaloiksi. Jaa parsan palat kahteen pieneen uuniin sopivaan astiaan. Pirskottele parsojen joukkoon oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Ota astiat uunista, lisää astioihin ankanmunat ja jatka kypsentämistä vielä n. 5 - 7 min., kunnes valkuaiset hyytyvät, mutta keltuaiset jäävät löysiksi. Ota astiat uunista. Ripottele annosten päälle sumakkia ja lisää lopuksi punakaalin mikroversoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-