sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Viikuna-vuohenjuustopiiraat


Tuoreiden viikunoiden sesonki on pienen hetken ajan näin syksyisin. Nyt kun niitä kauppaan ilmestyi, ja tarjouksessa olivat kohtuulliseen hintaan, ostin useamman viikunan. Viikunat eivät paljon paina, ja jo parista viikunasta tekee vaikka mitä. Eilen käytin kaksi viikunaa näihin pieniin makeansuolaisiin piiraisiin, jotka valmistuvat valmiista lehtitaikinalevyistä nopeasti vaikka yllätysvieraille. Makean viikunan seuraksi piiraisiin sopii vuohenjuusto, ja syödessä piiraat kruunataan vielä hunajalla.

Viikuna-vuohenjuustopiiraat
(10 kpl)

5 lehtitaikinalevyä
1 pkt vuohenjuustoa
2 tuoretta viikunaa
1 kananmuna

Lisäksi:
timjamin oksia
juoksevaa hunajaa

Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pyöreällä muotilla jokaisesta levystä kaksi pyöreää taikinalevyä. Leikkaa vuohenjuusto kymmeneksi siivuksi ja laita jokaisen taikinalevyn päälle yksi siivu. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja lisää jokaiselle piiraalle vuohenjuuston päälle viikunalohko. Voitele piiraiden reunat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa 10 - 15 min. Anna piiraiden jäähtyä ja koristele sitten timjamin oksilla. Lorauta piiraiden päälle hieman juoksevaa hunajaa tarjoillessa.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyviltä, vuohenjuustofanina menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein näitä hetikohta jo toistamiseen, kun olivat hyviä. Toivottavasti maistuu, jos innostut kokeilemaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-