Sirkkis-pasteijat
Taikina:
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g turkkilaista jogurttia
Täyte:
1 rs (250 g) Grillimaustettua Sirkkistä
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keitettyä kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
Voiteluun:
1 kananmuna
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja nypi seos pehmenneen voin kanssa hyvin yhteen. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä vaivaamista. Muotoile taikina levyksi ja kääri tuorekelmuun. Anna taikinan olla jääkaapissa 1 - 2 tuntia, tai vaikka yön yli. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi pannulla öljyssä. Lisää pannulle Sirkkis ja ota pannu liedeltä. Sekoita joukkoon keitetyt kananmunat hienona hakkeluksena. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta täyte paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pyöreitä pohjia. Laita pohjille reilu ruokalusikallinen täytettä, taita kahtia ja painele reuna esim. haarukalla hyvin kiinni. Laita pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin.
Herkullisen näköiset pasteijat.Mä en ole vielä maistanut mitään sirkkatuotetta, haluaisin kyllä. Täälläpäin on yksi yritys joka kasvattaa ja tekee tuotteita sirkoista, mutta en ole nähnyt niitä vielä kaupoissa.
VastaaPoistaKiitos, hyviä olo pasteijat. Tämä oli minullekin ensimmäinen sirkkatuotekokeilu. On täällä kaupoissa näkynyt jotain mysliä ja nakkeja, mutta hinta on aika kova, joten on jäänyt vielä ostamatta.
Poista