maanantai 24. syyskuuta 2018

Kantarellirisotto & peuran ulkofilee


Pakastimen perukoilta löytyi vielä yksi peuran ulkofilee. Koska uusi metsästyskausi on lähellä, oli korkea aika ottaa liha käyttöön, ja syödä jo pois. Lisäksi piti vielä keksiä mitä sen fileen seurana syötäisiin. Jotain sieniruokaa tietenkin, koska nyt on sieniaika, ja sekä sienet että peurat kasvavat metsässä. Se oli sitten tietenkin kantarellirisottoa. Ja mikä herkullinen viikonlopun päivällinen siitä tulikaan! Molemmat aterian osaset täydensivät loistavasti toisiaan.

Kantarellirisotto & peuran ulkofilee

Kantarellirisotto:
1 l kantarelleja
50 g voita
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
4 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
2 dl raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa

Peuran ulkofilee:
n. 600 g peuran ulkofileetä
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Aloita ruoan valmistus peuran ulkofileestä. Ota filee huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Poista fileestä ylimääräiset kalvot. Hiero fileen pintaan ruokaöljyä, suolaa ja mustapippuria. Ruskista filee kauttaaltaan nopeasti pannulla. Loppukypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes sisälämpö on 52 - 56 astetta. Kääri filee folion sisälle ja anna lihan vetäytyä sen aikaa, kun valmistat risoton. Paista kantarelleista ylimääräinen neste pois kuivalla pannulla. Lisää pannulle nesteen haihduttua puolet voista ja ruskista sienet kevyesti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna laakeassa kattilassa ruokaöljy ja kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi. Lisää kattilaan riisi ja kuullota riisit läpikuultaviksi. Lisää kattilaan valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt lähes kokonaan riisiin. Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan aina, kun edellinen kauhallinen on lähes haihtunut. Sekoita koko ajan. Tähän menee n. 20 min. Kun risotto on kypsää ja valuvaa, sekoita joukkoon kantarellit, loppuvoi sekä raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla. Kaada risotto tarjoiluastiaan ja leikkaa peuran ulkofilee n. 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi risoton päälle. Koristele lehtipersiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-