maanantai 25. kesäkuuta 2018

Grillatut varhaisperunat


Yksi odotetuimmista kesäherkuista on aina uudet perunat. Voi kuinka hyvältä varhaisperunat maistuvatkaan, kun koko pitkän talven on syönyt kellariin varastoituja vanhoja perunoita. Varhaisperunoita tulee useimmiten keitettyä kerralla reilu kattilallinen. Ei haittaa, vaikka osa jää syömättä. Niitä on helppo hyödyntää seuraavana päivänä ruoanlaitossa. Edellispäivänä keitetyt perunat ovat hyviä esimerkiksi pannulla paistettuna, grillattuna tai grillivartaissa. Saapa niistä myös vaikka mainion perunasalaatin. Juhannusaattona keitin varhaisperunoita reilun määrän. Ihan vain seuraaviakin päiviä silmällä pitäen. Aattona osasta perunoita tehtiin hölskypottuja savukalojen seuraksi, juhannuspäivänä taas grillasin edellisenä päivänä keitettyjä pottuja rib eye steakien lisukkeeksi. Peruna, oli se sitten uutta tai vanhaa satoa, on hyvin monikäyttöinen ruokapöydässä.

Grillatut varhaisperunat

varhaisperunoita
ruokaöljyä
suolaa

Keitä pestyt varhaisperunat napakan kypsiksi suolassa maustetussa vedessä. Kannattaa ennakoida ja keittää varhaisperunoita reilu määrä grillausta edeltävän päivän aterialle. Leikkaa keitetyt perunat puoliksi. Pyöräytä perunan puolikkaat tilkassa öljyä. Aseta perunan puolikkaat leikkuupinta alaspäin grilliin ja grillaa, kunnes pinta saa raidat. Käännä puolikkaat ja grillaa vielä toisellekin puolelle väriä. Nosta grillatut varhaisperunat astiaan ja mausta suolalla. Halutessasi voit käyttää muitakin mausteita, mutta pelkkä suolakin riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-