keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Tyrnihillo


Sulattelin pakastimet, arkku- sekä kaappipakastimen, kovempien pakkasten tultua, ja marjoja on vielä mahdottomasti. Tyrniäkin vielä vaikka kuinka paljon, joten tein kokeeksi pienen erän hilloa, koska mielessäni on yksi idea, johon tyrnihilloa voisi käyttää. Koska tyrnin marjoissa on aika ikävät siemenet, siivilöin hillosta siemenet ja kuoret pois. Koska tyrnin marjat ovat aika öljyisiä, hillosokerin määrässä ei voi hirveästi säästellä. Hillo jää helposti liian ohueksi. Tyrnihillo on siis aika makeaa, mutta tyrnien kirpeys silti taittaa sen makeuden hyvin. Tyrnihillo sopii hyvin vaikka kääretortun ja täytekakun väliin, hyytelökakkuun, paahtoleivän päälle tai juustotarjottimellekin sitä voi kokeilla.

Tyrnihillo

4 dl pakastettuja tyrnimarjoja
1/2 dl vettä
2 dl hillosokeria

Mittaa kattilaan tyrnimarjat sekä vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes marjat pehmenee. Siivilöi kuoret ja siemenet pois. Kaada siivilöity tyrnimehu takaisin kattilaan. Kiehauta ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kuori pinnalle mahdollisesti tuleva vaahto pois. Keitä hilloa n. 10 - 15 min., ja kaada sitten kuumaan desinfioituun lasipurkkiin. Säilytä viileässä.

67 kommenttia:

  1. Jos hillosta voi sanoa, että se on kaunista, niin tämä hillo kyllä on ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniin väristä tulee eikä makukaan hassumpi.:)

      Poista
    2. Hillo-marmeladisokerilla tulee erinomaista, vähemmän makeaa

      Poista
  2. Nam, tätä pitää kokeilla 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!:) Näillä määrillä tuli vain pieni purkki hilloa, mutta tykkään nykyään tehdä pitkin vuotta pieniä määriä erilaisia hilloja, enkä enää syksyisin tee yhtä ja samaa purkkikaupalla. Tyrnihilloa teen varmasti toistekin. Aika nopeasti se valmistuu.

      Poista
  3. Loistavaa! Kiitos tästä. Pakastin täynnä tyrniä, mutta ei tule käytettyä. Hilloa olenkin miettinyt, mutta hyvää reseptiä ei ole tullut tumpelolle vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!:) Harvakseen tulee tyrniä käytettyä, lähinnä vispipuuroon ja smoothieihin. Hilloon sitä saa kivasti kulumaan. Pääsiäispöytään taidan tehdä hyytelökakun, johon sekoitan tyrnihilloa joukkoon.

      Poista
  4. Tuli tosi hyvää.kiitos ohjeesta ok

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin niin että keitin tyrnimarjoja vedessä hetken ja pamiksella pyöräytin ,ei tarvii sihtailla kuoria pois ja siemenissä hän se c-vitmiini on hyvää tuli

      Poista
    2. Samoin kunnolla sauvasekottimella rikoin siemenet, sillä niissähän se hyvä öljy on. Juhlaputkkeihin siivilöin rikkinäiset kuorenpalat pois, tavallisista en.

      Poista
  5. ..ihanaa tyrnihilloa! Tein muutaman pienen purkillisen, mutta kauanko se mahtaa säilyä jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehty hillo säilyy vaikka kuinka pitkään, kunhan purkit on huolellisesti desinfioitu ja purkkeja säilytetään viileässä. Riittävä määrä hillosokeria takaa myös säilyvyyden. Kyllä nuo hillot yleensä vähintään seuraavaan satokauteen saakka ovat käyttökelpoisia.

      Poista
  6. Muuten tein samoin kuin ekaohje, mutta kaapista ei löytynyt kuin tavallista sokeria
    ja perunajauhoja. Onnistuu näinkin, sakoite ei vain kestä yhtään keittämistä. (NAMM!)

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. I'm reading something interesting. Please behave like that. It's interesting to be very interested in people and blogs. It's very beneficial.

    사설토토
    토토사이트웹
    바카라사이트
    바카라사이트윈

    VastaaPoista
  9. The owner of the largest "2.8 trillion won" lottery store ever received a bonus of 1.3 billion won안전 놀이터

    VastaaPoista
  10. https://kiriazi.twkel.com/giza/

    https://kiriazi.twkel.com/obour-city/

    https://kiriazi.twkel.com/al-rehab/

    VastaaPoista
  11. Through vivid descriptions and immersive storytelling, discover the allure of Tyrnihillo's ancient ruins, magical forests, and shimmering lakes. Encounter the diverse inhabitants—beings of myth and magic—who call this realm home, from ethereal faeries to mighty dragons and elusive spirits. Delve into the intricate history and folklore that shape the very fabric of this extraordinary world, as we piece together its captivating narrative.
    chapter 7 lawyer near me

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-