Kotimaisia mansikoitakin on saanut tänä vuonna odotella hieman pidempään varhaisperunoiden tapaan. Mutta nyt mansikkasesonkikin on kunnolla käynnistynyt, ja kuinka hyviä ne taas ovatkaan! Ympäri vuoden saatavista ulkomaisista mansikoista ei voi edes samana päivänä puhua.
Tuoreet mansikat maistuvat sellaisenaankin oikein hyvin, mutta koska pöydällä pyöri limetti, nahistumisen pelossa marinoin sillä litran mansikoita. Joukkoon nakkasin vielä basilikaa kasvihuoneesta. Sekä limetti että basilika sopivat hienosti mansikan maun kanssa yhteen. Marinoiduista mansikoista saa kivan raikkaan ja keveähkön jälkiruoan tuhdimmallekin grilliaterialle.
Limetillä ja basilikalla marinoidut mansikat
1 l tuoreita mansikoita
1 limetin raastettu kuori ja mehu
kourallinen basilikaa
1 - 2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
Paloittele peratut mansikat kulhoon. Raasta joukkoon limetin kuori ja puserra mehu. Revi joukkoon basilikan lehdet ja lisää raakaruokosokeria maun mukaan. Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, kookosvaahdon tai jäätelön kanssa.
voiko nämä mansikat laittaa marinoitumaan kaksi päivää ennen tarjoamista vai meneekö pahaksi?
VastaaPoista