tiistai 2. toukokuuta 2017

Pimientos de padron -chilit grillissä


Jokin aika sitten huomasin ilokseni, että lähimmän ison kaupungin Prismasta löytyy vihannespuolelta Pimientos de padron -chilejä, ja vieläpä kohtuullisen edulliseen hintaan. Näitä chilejä olemme päässeet syömään ainoastaan muutama vuosi sitten, kun kasvatin niitä itse. Silloin paistoin chilit sisällä pannulla, mutta näin grillikauden ollessa käynnissä, niiden valmistus onnistuu yhtä hyvin myös grillissä. Ja kaikkein yksinkertaisimmin valmistettuna pimientos de padroneihin ei tarvita muuta kuin itse chilit, hieman oliiviöljyä sekä suolaa. Öljytyt chilit grillataan molemmin puolin, maustetaan suolalla, ja kiva alkupala tai lisuke on sillä valmis. Ja näissä chileissähän jujuna on se, että niiden tulisuusaste voi vaihdella melkoisesti. Useimmat ovat mietoja kuin paprika, mutta sitten yllättäen joku chileistä saattaakin polttaa suuta. Siksipä pimientos de padroneista sanotaankin, että niiden syöminen on kuin venäläistä rulettia. Koskaan et voi olla varma, miten käy. Hauskaa isommallakin porukalla, kun voi seurata kenen ilme muuttuu ja kenen ei.


Pimientos de padron -chilit grillissä

1 ps Pimientos de padron -chilejä
oliiviöljyä
merisuolaa

Huuhtele chilit ja kuivaa hyvin. Pyöräytä chilit oliiviöljyssä ja grillaa molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä ja kuori alkaa ikään kuin kuplimaan. Nosta grillatut chilit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle merisuolaa. Tarjoile heti.


1 kommentti:

  1. Padronit on ihan parhaita ja tapaspöydän vakiovieras - mahtavaa, että Prisma on ottanut ne perusvalikoimaansa!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-