sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vihreä parsa korvasienimuhennoksella


Pääsiäisenä meillä syötiin lähes joka aterialla parsaa. Yhdelle aterialle tein uunissa paahdetuille parsoille lisäksi vielä korvasienimuhennoksen. Korvasieniä on pakastimessa vielä monta pussillista, joten oli korkea aika niitäkin käyttää pitkästä aikaa. Ja nämä kaksi kevätsesongin herkkua sopivat niin hyvin yhteenkin. Saapa nähdä nouseeko tänä keväänä ollenkaan korvasieniä. Useina vuosina korvasieniä on käyty poimimassa äitienpäivänä, mutta nyt niitä on ihan turha käydä vähään aikaan katsomassa. Niin huono kevät on ollut. Liki joka yö pakkasen puolella ja lunta, räntää ja rakeita sataa melkein joka päivä. Kevät on pahasti myöhässä! 

Vihreä parsa korvasienimuhennoksella

Vihreä parsa:
1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Korvasienimuhennos:
nokare voita
250 g pakastettuja, esikäsiteltyjä korvasieniä
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

Jos parsat ovat paksuja, kuori ne nupuista alaspäin. Leikkaa parsoista puiseva tyvi. Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria, ja paahda uunissa 225 asteessa n. 10 - 15 min. Valmista sillä välin korvasienimuhennos. Sulata pannulla nokare voita. Lisää pannulle hienonnetut korvasienet sekä kuorittu ja hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, ja lisää sitten ruokakerma. Keitä, kunnes muhennos on sakeaa. Mausta muhennos suolalla ja valkopippurilla. Ota parsat uunista ja asettele tarjoiluvadille. Kaada parsojen päälle korvasienimuhennos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-