tiistai 18. huhtikuuta 2017

Punajuurella värjätyt kananmunat


Kananmunat eri muodoissaan kuuluvat pääsiäispöydän antimiin. Usein muinakin juhlapäivinä meillä on lisukkeena keitettyjä kananmunia erilaisin täyttein sekä paholaisen munia. Tänäkin vuonna pääsiäisateriaamme kuului kananmunat, mutta tällä kertaa en tehnyt niille mitään täytettä. Ainoa juju munissa oli tuo upean värinen pinta. Hienon värin kananmunille antaa tietenkin punajuuri. Kun keitettyjä munia marinoi etikkapunajuurien liemessä muutaman tunnin, punajuurien väri tarttuu valkuaiseen. Makua liemi ei munille kovinkaan paljon anna, joten nämäkin punajuurella värjätyt kananmunat voisi halutessaan hyvin vielä täyttää jollain täytteellä.

Punajuurella värjätyt kananmunat

kananmunia
etikkapunajuurien lientä

Keitä kananmunia noin 7 min. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori. Laita kuoritut kananmunat kannelliseen astiaan tai paksuun muovipussiin. Kaada joukkoon etikkapunajuurien lientä niin paljon, että munat peittyvät. Anna marinoitua muutaman tunnin ajan. Kääntele munia välillä, jotta ne saavat tasaisesti väriä. Ota munat liemestä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa munat kahtia tarjolle.


9 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-