maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kookosrommi-panna cotta


Koska en pääsiäisenä halunnut viettää koko päivää hellan ääressä, valitsin ruoiksi sellaisia, joihin menee mahdollisimman vähän aktiivista valmisteluaikaa. Jälkiruokavalintakin oli helppo! Tietenkin panna cottaa, jonka esivalmistelut ei kauaa vie, ja sen voi tehdä jo hyvissä ajoin jääkaappiin hyytymään. Panna cotta on muutenkin aina takuuvarma valinta. Kermainen vanukas on äärettömän helppo tehdä ja silti niin herkullista. Tällä kertaa panna cottasta tuli erityisen hyvää, sillä maustoin sen kookosrommilla. Kookosrommi antoi panna cottalle ihanan maun, ja tästä tuli yksi parhaimmista, ellei jopa paras, koskaan tekemistäni panna cottista. Yksinkertaisimmillaan panna cottat voi tarjoilla tuoreiden marjojen tai hedelmien kera, ja minäkin käytin panna cottien koristelemiseen Brita-kakusta ylijääneet mansikat. Paljon tämän helpompaa ei voi olla herkullisen ja näyttävän jälkiruoan valmistaminen!


Kookosrommi-panna cotta
(4 annosta)

3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
1/2 dl sokeria
3 cl kookosrommia (Malibu)

Päälle:
tuoreita marjoja tai hedelmiä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Kiehauta ja ota kattila liedeltä. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne yksitellen kermaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon lopuksi kookosrommi ja kaada seos tarjoiluastioihin. Jäähdytä ja anna panna cottien hyytyä vähintään 4 tuntia tai vaikka yön ylikin. Koristele panna cottat juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.


2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-