perjantai 9. joulukuuta 2016

Jouluinen persimon-juustotorttu


Tein piparkakkutaikinaa reilun määrän, koska halusin leipoa myös jonkinlaisen jouluisen tortun. Piparkakkutaikinaa jouluisempaa taikinaa ei olekaan, eli osa taikinasta pääsi tortun pohjaksi. Tuorejuustoisen täytteen maustoin vaniljasokerilla sekä sitruunamehulla. Torttu olisi jo sellaisenaan ollut tosi hyvää, mutta käytin siihen vielä päälle lisänäköä ja -makua antamaan sesongissa nyt olevaa persimonia. Persimonsiivut lisäsin tortun päälle puolessa välissä paistoa. Siinä vaiheessa siivut pysyivät jo täytteen päällä, eivätkä uponneet näkymättömiin. Halusin persimonin pysyvän myös suht napakkana. Persimon-juustotorttu oli ihanan makuista, ja leivon sitä varmasti toistekin, persimoneilla tai ilman.  


Jouluinen persimon-juustotorttu

Pohja:
250 g piparkakkutaikinaa (itse tehtyä tai kaupan valmista)

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Päälle:
2 persimonia

Lisäksi:
1 piparkakku

Voitele irtopohjainen torttuvuoka (pyöreäkin käy). Kaulitse taikina hieman vuokaa isommaksi ja nosta ja asettele se vuokaan. Leikkaa mahdolliset ylimääräiset reunat pois. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada vuokaan taikinan päälle. Kypsennä torttua uunin alatasolla 175 asteessa 30 min. Ota torttu hetkeksi uunista ja lisää päälle ohuiksi siivuiksi leikatut persimonit. Jatka kypsentämistä vielä toiset 30 min. Jäähdytä torttu ja poista vuoasta. Murustele päälle vielä piparkakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-