lauantai 1. lokakuuta 2016

Nakkikastike


En ole koskaan ollut mikään nakkikastikkeen ystävä, niinpä sitä ei ole tullut koskaan tehtyä, kun mieskään ei ole sitä ruoaksi kaivannut. Muutama viikko sitten tein jossain mielenhäiriössä nakkikastiketta ensimmäistä kertaa elämässäni, ja ai että, kun se olikin hyvää! Niin hyvää, että nakkikastiketta on tässä jo syöty sen jälkeen useammankin kerran. Viimeksi piti jopa tehdä tupla-annos, koska kastike tuntuu aina loppuvan ihan kesken. Ilmeisesti se makuaistikin muuttuu koko ajan ja vanhemmiten voi alkaa maistua ruoat, joista ei aiemmin ole oikein piitannut. Hyvä niin, saimme taas arkiruokarepertuaariin uuden reseptin, jota tullaan käyttämään säännöllisesti.

Nakkikastike

360 g nakkeja
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 - 5 dl lihalientä
1 dl ruokakermaa
1 rkl ketsuppia
2 tl Dijon hunajasinappia
maustepippuria

Leikkaa nakit siivuiksi ja ruskista ne pannulla nokareessa voita. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää sipulisilppu pannulle ruskistumaan. Siirrä ruskistuneet nakit ja sipulit pannulta syrjään ja sulata pannulla voi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista. Lisää pannulle vähitellen lihaliemi sekä lopuksi ruokakerma. Mausta kastike ketsupilla, sinapilla sekä maustepippurilla. Lisää joukkoon nakit ja sipuli, kiehauta ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 15 min. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kanssa.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Vanhaa kunnon perinteistä nakkikastiketta :) Pitäisi varmaan tehdä itsekin joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Nakkikastike puolustaa tiukasti paikkaansa hyvien kotiruokien rivissä.
    Se on hyvää, eikä sitä jää tähteeksi.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-