torstai 29. syyskuuta 2016

Maustepippurikakku lakritsikaramellikastikkeella


Syksyn saapuessa alkoivat taas Ruoka.fi -sivuston haasteet ruokabloggaajille. Reseptikilpailuihin on mukava osallistua, vaikka itse en kilpailuista niinkään hae voittoa, vaan enemmänkin uutta inspiraatiota ja itseni haastamista. Kilpailujen kautta pääsee välillä myös kokeilemaan jotain itselle ihan uutta tuotetta. Syksyn ensimmäisen haasteen aiheena oli nyt Urtekramin luomumausteet. Osa Urtekramin tuotteista onkin ennestään tuttuja, ja olen niistä kovin aina pitänyt. Paria maustettakin on tullut käytettyä ja nyt niitä pääsi sitten käyttämään lisää. Haasteeseen sai tehdä joko suolaisen tai makean reseptin, kunhan käytti vähintään kahta maustelähetyksestä saatua Urtekramin maustetta. Suurin osa saaduista mausteista oli sellaisia, jotka mielletään enemmän suolaisiin ruokiin. Ainoastaan lakritsijauhe oli enemmän makeaan päin. Mausteita olisi ollut helpompi lähteä käyttämään johonkin suolaiseen, joten aloin miettiä mitä makeaa mausteita käyttäen voisi tehdä. Miettimisen tuloksena valmistui kahvikakku, joka sai mausteisen makunsa maustepippurista. Kakku olisi hyvin kelvannut jo sellaisenaankin, mutta koska tarkoitus oli käyttää saaduista mausteista vähintään kahta, viimeistelin kakun vielä lakritsin makuisella karamellikastikkeella. Hyvää sekä kuorrutteella että ilman!

Äänestäjien kesken arvotaan 99 euron arvoinen tuotepaketti, joten kannattaa käydä äänestämässä täällä.


Maustepippurikakku lakritsikaramellikastikkeella

Maustepippurikakku:
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Urtekram maustepippuria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
100 g voita

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Lakritsikaramellikastike:
1/2 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
1 dl kuohukermaa
2 rkl fariinisokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 1/2 rkl Urtekram lakritsijauhetta

Koristeluun:
marjoja ja/tai hedelmiä

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, sokeri, pähkinärouhe, leivinjauhe, maustepippuri, vaniljasokeri, kaneli, inkivääri sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, maito sekä sulatettu voi. Yhdistä muna-maito-rasvaseos kuivien aineiden kanssa ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pieneen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä kakkua uunissa 175 asteessa n. 30 - 40 min., kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Jäähdytä kakku ja poista se sitten vuoasta tarjoiluastialle. Valmista lakritsikaramellikastike. Mittaa pannulle juokseva kasvisrasvavalmiste sekä kuohukerma. Kiehauta ja lisää joukkoon fariinisokeri, siirappi ja lakritsijauhe. Keitä n. 5 - 10 min.. Ota pannu liedeltä. Kaada ja levitä karamellikastike kakun päälle ja koristele marjoilla ja/tai hedelmillä.


Yhteistyössä: Ruoka.fi

2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-