perjantai 2. syyskuuta 2016

Vaniljainen leipäjuusto & karhunvatukkahillo


Kumma, kun leipäjuustoa tulee ostettua niin harvoin, vaikka se on niin hyvää. Leipäjuustosta pidän eniten lämpimänä jonkun hyvän hillon kera. Siperialaiset karhunvatukat alkoivat kypsyä juuri sopivaan aikaan, ja niistä keitin leipäjuuston seuraksi sopivaa hilloa. Lakat ovat yleisin pari leipäjuustolle, mutta hyvin myös karhunvatukkahillo leipäjuuston kanssa maistuu. Sen verran hyvää olikin, että piti jo uusikin pala leipäjuustoa ostaa.


Vaniljainen leipäjuusto & karhunvatukkahillo

400 - 500 g leipäjuustoa
1 prk Flora Vanillaa

Karhunvatukkahillo:
6 dl karhunvatukoita
1 limetin mehu
1 dl hillo-marmeladisokeria

Valmista ensin hillo. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan karhunvatukat ja puserra sekaan limetin mehu. Kiehauta ja sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri. Keitä muutaman minuutin ajan. Anna hillon jäähtyä välillä sekoittaen n. 30 min. Purkita puhtaaseen ja kuumennettuun purkkiin. Jäähdytä ja säilytä viileässä. Leikkaa leipäjuusto annos- tai suupaloiksi, ja laita palat uunivuokaan. Kaada päälle Flora Vanilla ja laita vuoka uuniin 200 asteeseen n. 10 - 15 minuutin ajaksi. Ota vuoka uunista ja tarjoile heti kylmän karhunvatukkahillon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-