torstai 25. elokuuta 2016

Leppäkerttuleivät


Harkitsin ensin syntymäpäivätarjoiluihin voileipäkakkua, kun viime kerrasta on jo ties kuinka pitkä aika. Voileipäkakku on kuitenkin sen verran isotöinen ja aikaa niin vähän, että jätin sen suosiolla tällä kertaa pois tarjottavista, ja tein useampaa pienempää suolaista tarjottavaa. Voileivät on nopeita ja helppoja tarjottavia. Niitä pystyy kuka tahansa itse juhliin tekemään, jos vain vähänkin voiveitsi pysyy kädessä eikä uusavuttomuus vaivaa. Ja voileivät yleensä maistuvat kaikille. Näihin leipiin oli patonki leikattu siivuiksi ja siivut sipaistu tuorejuustolla ihan käden käänteessä. Oliivien ja kirsikkatomaattien näpertäminen leppäkertuiksi vei vähän enemmän aikaa, mutta leppäkerttukoristeet tein valmiiksi jo juhlia edeltävänä iltana. Juhlapäivänä koristeet oli sitten nopea ottaa jääkaapista ja siirtää rasiasta leipien päälle.

Leppäkerttuleivät

vehnäpatonkia
aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa tai joku muu oman maun mukainen tuorejuusto
basilikan lehtiä
mustia oliiveja
kirsikkatomaatteja

Leikkaa patonki siivuiksi ja levitä siivuille reilu kerros tuorejuustoa. Laita leipien päälle basilikan lehdet. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi ja leikkaa puolikkaiden keskelle viilto, niinkuin leppäkertulla olisi siivet hieman auki. Tee mustista oliiveista leppäkerttujen päät sekä täplät siipiin. Asettele leppäkertut leiville basilikan lehtien päälle.


23 kommenttia:

  1. Ja maistuivat hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ihanimpia leipiä mitä olen nähnyt, vau!! :)

    VastaaPoista
  3. Ai vitsit minkä näköisiä ja varmasti hyvän makuisiakin! Nämä pitääkin muistaa, kun miettii seuraaviin illanistujaisiin tarjottavaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ja muuntelemaanhan näitä pystyy myös hyvin. Patongin voi vaihtaa johonkin toiseen leipään, eri makuista tuorejuustoa, basilikan tilalla vaikka persiljaa.:)

      Poista
  4. Itsellä on ollut monissa juhlissa sama, tekisi mieli voileipäkakkua mutta en viitsi ryhtyä puuhaan :)

    Ihana idea nämä leppisleivät! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin joskus entisessä elämässä voileipäkakkujakin tuli tehtyä, mutta nyt totesin, että täytekakussa on väkertämistä riittämiin. Mutta eiköhän sitä aikaa ala paremmin löytymään, kun tyttö tuosta kasvaa.:)

      Kiitos.:)

      Poista
  5. Onpa suloisia! <3 Näitä voisi tehdä lasten kanssa päiväkodissa!

    VastaaPoista
  6. Voi miten hellyyttäviä! Näitä mun on pakko tehdä meidän pikkuiselle, voin jo nyt kuvitella reaktiot. <3

    -Savusuolaa, Janica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tee vain. Pienemmätkin tykkää näitä katsella, vaikkei ihan vielä söisikään.:)

      Poista
  7. Lapsille tehdessä oliivit voi korvata vaikka tummilla viinirypäleillä tai vaikka kuivatuilla luumuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tietysti korvata, mutta miksi pitäisi? Kuivatuista luumuista en itse lähtisi tekemään. Voi olla vähän vaikea näpertää niin tahmaisesta.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-