sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Paistettu lehtikaali


Lehtikaalin suosio vain jatkuu edelleen, eikä mikään ihme. Onhan se hyvin terveellistä ja erittäin monikäyttöistä. Pannulla paistamalla lehtikaalista saa oivan lisukkeen monelle ruoalle. Valkosipuli sopii hyvin lehtikaalin seuraksi ja mausteeksi riittää pelkkä suola, pippuri ja balsamico.


Paistettu lehtikaali

25 g voita
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 l lehtikaalia suikaleina
1 - 2 rkl tummaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Poista huuhdelluista lehtikaaleista paksut lehtiruodit ja leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Mittaa lehtikaalia tiivis litra. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sulata pannulla voi ja kuullota hienonnettu valkosipuli pehmeäksi. Älä päästä ruskistumaan, ettei maku muutu kitkeräksi. Lisää pannulle lehtikaali ja paista miedolla lämmöllä 10 - 15 min. Mausta lehtikaali balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla.


3 kommenttia:

  1. Kasvimaalla pukkaakin lehtikaalia kaupan taimista niin että pitää ryhtyä keräämään satoa. Omat taimet maistuu niin hyvin tuholaisille että ne saivat nokkosvettä tänään niskaansa :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon ohjeesta.Lehtikaali oli uusi tuttavuus ja maistui hyvältä.Jatkossakin teen tällä samalla reseptillä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon ohjeesta.Lehtikaali oli uusi tuttavuus ja maistui hyvältä.Jatkossakin teen tällä samalla reseptillä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-