sunnuntai 24. heinäkuuta 2016
Helppo mutakakku
Tuoreiden marjojen kanssa teki mieli jotain hyvää leipomusta. Mutakakkua on pitänyt kokeilla jo pitkään tehdä itse, vaikka kaupan pakastealtaastakin löytyy aika hyvää mutakakkua. Nyt koitti kuitenkin vihdoin omatekoisenkin mutakakun aika, ja valitsin googlesta testattavan reseptin. K-Ruoan resepti pääsi testattavakseni, koska minuunhan vetoaa sana helppo. Ja helppohan tämä mutakakku oli tehdä, ja erittäin nopea. Sekoittelin vain kaikki ainekset siihen samaan pieneen kasariin, jossa sulatin taikinaa varten voin. Eli tällä mutakakku-ohjeella säästyy myös hyvin isolta tiskimäärältä. Itse kakku oli suussa sulavaa ja todella hyvää marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. Joissakin ohjeissa mutakakku tehdään suklaasta, mutta tässä ohjeessa käytetään kaakaojauhetta. Kaakaojauheen käyttökin on vain plussaa. Kun mutakakkua alkaa tehdä mieli, tähän ohjeeseen löytyy aina ainekset kotoa. Suklaalevyt kun eivät yleensä meillä säästy leipomiseen saakka.
Helppo mutakakku
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Sulata kasarissa voi miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja sekoita voisulan joukkoon sokeri. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alatasolla 200 asteessa 15 - 20 min. Jätä kakku keskeltä hieman taikinamaiseksi. Tarjoa mutakakku haaleana esim. tuoreiden marjojen sekä vaniljajäätelön kanssa.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttääpä herkulta! Pitääkö voi-sokeri -seoksen antaa jäähtyä kauankin ennen munien lisäämistä? Pelkään tekeväni kokkelia.. ;)
VastaaPoistaOli hyvää, kiitos.:) Sen aikaa jäähtyi, kun mittasin ja sekoittelin kuivat aineet, eikä tullut kokkelia.:)
PoistaTuota mäkin haluan tehdä.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blokissa.