maanantai 2. toukokuuta 2016

Nopeat omena-kanelicroissantit


Joululta pakastimeen oli jäänyt paketti voitaikinalevyjä. Kaapista löytyi myös purkki omena-kanelimarmeladia. Tähtitorttuja keväiset ilmat eivät enää innostaneet leipomaan, vaikka ne aina hyviä ovatkin. Halusin kuitenkin eroon noista aineksista ja tein helppoja pikacroissantteja, joiden sisältä löytyy marmeladia. Nopeaa, helppoa ja hyvää!

Nopeat omena-kanelicroissantit

1 pkt voitaikinalevyjä
1 prk omena-kanelimarmeladia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
kanelisokeria

Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kulmasta kulmaan pitkulaisiksi kolmioiksi. Laita jokaiselle voitaikinakolmiolle leveään päähän nokare marmeladia. Kääri kolmiot kärkeä kohti rullalle ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min., tai kunnes croissantit ovat kypsiä.

4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-