sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sahramirisotto


Risotot kuuluivat lempiruokiini nuorempana, ja tulee risottoja edelleenkin aina silloin tällöin tehtyä. Risotto pelastaa usein arkena, jos ruoanlaittoon on vähän aikaa tai sitten muuten vain ei oikein meinaa keksiä mitä ruokaa tekisi. Risottoon löytyy yleensä aina kotoa ainekset. Tähän risottoon värin ja maun antoi sahrami. Sahramirisottoa meillä syötiin pääsiäisenä osso buccon kanssa. Sahramirisoton ja osso buccon maut sopivat mielettömän hyvin yhteen, ja ateria oli yksi pääsiäisen maukkaimmista. Sahramirisotto sopii mainiosti myös kala- ja kanaruokien kanssa. Osso buccon reseptin jaan blogissa joskus toisella kertaa. Pääsiäisen osso bucco jäi ilman kuvaa.

Sahramirisotto

25 g voita
2 salottisipulia
4 dl risottoriisiä
1 ps sahramia
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl - 1 l kanalientä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua persiljaa

Sulata kattilassa voi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Lisää riisi ja sahrami, ja kuullota. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kanaliemi joukkoon kauhallinen kerrallaan risottoa koko ajan sekoitellen, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Risotto saa jäädä hieman löysäksi ja riisi al denteksi. Sekoita joukkoon lopuksi parmesaaniraaste. Tarkista suola ja mausta risotto mustapippurilla. Lisää risoton päälle hienonnettua persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Muistukin mieleen, että tälläistä täytyy kokeilla. Meilla oli töissä sitruuna-sahramirisottoa, joka oli ihan törkeän hyvää ja maukasta.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-