tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kiivihillo


Koska pöydällä olleita kiivejä ei tullut ollenkaan syötyä, ajattelin kokeilla keittää niistä hilloa, ennenkuin kiivit menevät huonoksi. Kiivihillo osoittautui hyväksi. Hillo on mukavan kirpeähköä ja joukossa olevat siemenet kivan rapsakoita pureskeltavia. Vihertävä ja mustapilkkuinen hillo tuo myös hauskaa vaihtelua punaisille marjahilloille. Mies tosin ensin kysyi hillon nähtyään, yritänkö syöttää hänelle sammakon kutua. Kieltämättä hillossa samaa yhdennäköisyyttä onkin, joten kiivihillo sopisi loistavasti myös halloween-juhlien tarjoiluihin.

Kiivihillo

5 kiiviä
1/2 dl sitruunamehua
1 dl hillosokeria

Kuori kiivit ja paloittele hedelmät paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kiehauta. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hilloa 15 - 20 min. Soseuta hillo halutessasi ja purkita puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Paljonko valmista hilloa 5 kiivistä tuli? Voisi kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. Kiva hillo tulee kiiveistäkin. 5 kiivistä tuli ihan vain tämä yksi purkki hilloa. Olisiko siinä n. 4 dl.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-