sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Minestronekeitto & Ruokatorstai matkustaa


Helsingin Sanomien ruokaosiosta kootut keittokirjat ovat olleet mieleeni, joten olin hyvin iloinen saadessani jälleen käsiini uusimman Ruokatorstai matkustaa -kirjan. Tällä kertaa reseptit ovat ympäri maailmaa, ja kirja sisältää 85 herkullista reseptiä. On kukkoa viinissä, burgundinpataa, paellaa, churroja, Yorkshire-vanukkaita, Eton Messiä ja vaikka mitä. Jokunen ruoka, josta en ole ennen kuullutkaan, joten kirjassa riittää reseptejä kokeiltavaksi.


Ensimmäisenä tein kirjan ohjeella minestronekeittoa. Käykö teille koskaan niin, ettei lopputulos näytäkään samalta ruoalta kuin reseptikuvassa? Joskus sellaista sattuu, ja nyt minestronen kanssa kävi niin. Vaikka ainekset ja ainesmäärät olivat muuten samat, ainoastaan karitsanjauhelihan korvasin rotukarjan naudan jauhelihalla, niin keitosta tuli etenkin värinsä puolesta täysin eri näköistä kuin kirjassa. Tiedä sitten mistä johtuu, oliko vika kirjan kuvassa, omassa kokkauksessani vai missä? Ulkonäön eroavaisuudesta huolimatta keitto oli niin hyvää, että eiköhän sitä meillä toistekin tehdä. Minestronekeitto on hyvää arkiruokaa näin talviaikaan.

Minestronekeitto

n. 400 g valkokaalia
2 varsisellerin vartta
2 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
2 pientä sipulia
400 g karitsanjauhelihaa tai naudan jauhelihaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl minttua
1 tl timjamia
1 l kanalientä
2 dl pientä pastaa, esim. penne rigate
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
hyvää oliiviöljyä
parmesaanijuustoa

Huuhtele ja suikaloi kaali ja varsiselleri. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja lisää jauheliha, paista hetki. Lisää tomaattipyree, kasvikset ja kuivatut yrtit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta noin tunnin ajan. Lisää pasta ja jatka keittämistä n. 10 min. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Kun annostelet keiton kulhoihin, viimeistele annos tilkalla oliiviöljyä. Ripottele päälle hieman raastettua parmesaania.


Kirja saatu arvostelukappaleena.

2 kommenttia:

  1. Oli ajatuksena tehdä kaalista jotain ihan muuta, mutta taidanpa kokeilla tätä! Maistuu varmaan taaperollekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ainakin pidin keitosta. Hyvää ja kevyttä. Saattaa hyvinkin olla myös lapsille sopivaa. Useimmitenhan pasta ja jauheliha ainakin uppoaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-