keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Omena-banaanijäätelö & vohvelikupit

 

Tefal halusi minun valmistavan jotain syksyistä Snack Collection -raudallani. Tartuin tuumasta toimeen ja paistoin rapeita vohveleita levyllä, jolla tulee pienet ja ohuet vohvelit. Vohvelit muotoilin kupin muotoon. Vohvelikupeista oli kiva tarjoilla banaanijäätelöä, joka sai syksyiset maut omenasta, kanelista ja inkivääristä. Annokset koristelin vielä kuivatuilla omenasiivuilla.

Omena-banaanijäätelö & vohvelikupit

Omena-banaanijäätelö:

3 paloiteltuna pakastettua banaania
1/2 omena
1 rkl kaurahiutaleita
1 rkl kookossokeria
1 - 2 tl jauhettua kanelia
2 tl vaniljasokeria
ripaus inkivääriä
ripaus suolaa

Laita jäiset banaanipalat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Paloittele joukkoon omena ja lisää muut aineet. Jos koneessa ei ole tarpeeksi tehoja, anna ainesten sulaa muutaman minuutin ajan. Pyöräytä, kunnes seos on tasaista, ja tarjoile heti.

Vohvelikupit:

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 kananmunaa
4 rkl voisulaa
1/2 dl maitoa
 ripaus suolaa

Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Vispaa joukkoon kananmunat, voisula ja maito. Lisää ripaus suolaa. Paista vohveliraudalla pieniä, ohuita vohveleita. Nosta vohvelit suoraan raudasta ylösalaisin olevien juomalasien päälle, ja anna niiden jäähtyä ja kovettua siinä kunnolla.


Yhteistyössä: Tefal

7 kommenttia:

  1. Kyllä minä välillä ihmettelen, että mistä sinä oikein ammennat nämä kaikki mahtavat ideat. Upea luomus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka näin väsyneenä ei tahdo muistaa mitään, eikä järki oikein kulje, niin jostain sitä aina joku idea putkahtaa. Vielä kun saisi aikaa kaiken toteuttamiseen. Kiitos!:)

      Poista
  2. Samaa olen miettinyt kuin Mustikkasuun Heidi, koskaan ei voi tietää mitä täällä on vastassa kun blogiin astuu. Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta, banaanijäätelöön löytyykin ainekset joten tätä mä teen tänään, kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että välillä löytyy jotain yllättävääkin. Banaanijäätelöstä tuli ihanan makuista. Unohdin muuten vaniljasokerin ohjeesta pois. Koitan käydä sen siihen lisäämässä.:)

      Poista
  3. Ihanat kupit! Onnistuiskohan vohvelit kaurajauhoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vohvelikupit on kivoja ja niistä voi tarjoilla monenlaista. Omaa kokemusta kaurajauhoista ei ole ollenkaan, mutta googlettamalla vohveleita löytyy myös kaurajauhoista tehtynä, niin uskoisin näidenkin onnistuvan. Reilu sokerimäärä taikinassa tekee sen, että vohvelit kovettuvat hyvin ja pysyvät muodossaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-