maanantai 6. heinäkuuta 2015

Nokkosfettuccini korvasienikastikkeella & Philips PastaMaker


Olen tehnyt pastaa itse ainoastaan pari kertaa ja siitäkin on jo aikaa lähemmäs kymmenen vuotta. Pastan tekeminen on kyllä ollut monesti mielessä, mutta aina se vain on jäänyt. Jotenkin sen pastan tekemisen kokee niin työlääksi ja aikaa vieväksi, ettei inspiraatiota tahdo koskaan löytyä tarpeeksi.

Kuva valmistajan sivuilta.
 
Nyt sain Philipsiltä tilaisuuden testata uutta pasta- ja nuudelikonetta, Philips PastaMakeria, eikä pastan tekeminen voi enää tämän helpommaksi mennä! Koneeseen vain laitetaan jauhot sekä vettä tai muna-vesiseos, ja pastakone tekee täysin automaattisesti täydellistä tuorepastaa tai nuudeleita. Koneen mukana tulee jauho- ja vesimitat, joiden avulla ainesmääriäkään ei tarvitse sen kummemmin itse miettiä. Mukana tulee myös neljä erilaista muottilevyä: spagetti, penne, fettuccini ja lasagne. Lisäksi saatavana on erikseen monia erilaisia nuudeli- ja pastalevyjä. Koneen mukana tulee myös reseptivihko, jossa on yli 20 reseptiä pasta- ja nuudeliannosten valmistamiseen.



Minä kokeilin ensimmäiseksi fettuccinilevyä, ja taikinan maustoin nokkosella. Koneen käyttö oli helppoa, ja kymmenessä minuutissa minulla oli valmista, kauniin vihreää tuorefettuccinia. Kun vielä pastaveden laittaa kiehumaan samaan aikaan, kun alkaa pastaakin valmistaa, valmis pasta-annos on lautasella jopa 15 minuutissa. Nopeaa kuin mikä! Nokkosfettuccinille tein vielä kermaisen korvasienikastikkeen, ja päivällinen oli uskomattoman nopeasti valmis, vaikka omatekoista tuorepastaa olikin. Pastakone ei varmastikaan jää kaappiin pölyyntymään. Sen verran nopeasti ja helposti pasta sillä valmistuu, ja tuore on aina tuoretta. Kiva myös, kun voi pastoja maustaa monin eri tavoin.

Nokkosfettuccini korvasienikastikkeella
(2 - 3 annosta)

Nokkosfettuccini:
1 mitta (n. 250 g) puolet durumvehnäjauhoja ja puolet karkeita vehnäjauhoja
1/2 mittaa vettä + 1 kananmuna (yht. n. 95 ml)
1 dl tuoreita nokkosen lehtiä

Korvasienikastike:
nokare voita
1 pieni sipuli
150 - 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
2 dl kuohukermaa
1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
parmesaania
hienonnettua ruohosipulia

Kiehauta kattilassa vettä, lisää nokkosen lehdet ja ryöppää parin minuutin ajan. Kaada vesi pois ja puserra nokkosen lehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita pastataikinaan tuleva vesi, kananmuna sekä nokkosen lehdet esim. tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Avaa pastakoneen kansi ja lisää jauhot. Sulje kansi ja käynnistä laite. Valitse ohjelma 1 ja paina käynnistyspainiketta. Kaada neste hitaasti kannessa olevasta aukosta. Kone vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen pastaa alkaa tulla ulos. Laita koneen alle joku astia ja leikkaa koneen mukana tulevalla osalla pasta sopivan mittaiseksi. Keitä tuorepasta reilusti suolatussa, runsaassa vedessä kypsäksi (n. 6 minuuttia). Sulata pannulla nokare voita ja kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon paloitellut, esikäsitellyt korvasienet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kuohukerma ja kiehauta. Suurusta kastike Maizenalla. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon keitinvedestään valutettu kypsä nokkosfettuccini ja tarjoile pasta parmesaanin ja ruohosipulin kera.



Yhteistyössä: Philips

6 kommenttia:

  1. Kolmella arvalla mukana ehdottomasti! Josko vihdoinkin voittaisin tämän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella näppärä kone. Seuraavaksi pitää kokeilla lasagnelevyjä.:)

      Poista
  2. Upea ja ihanan kermaisen näköinen pasta.:) Tällä kertaa taidan skipata arvonnan, sillä ainakaan tässä vaiheessa en usko tarvitsevani pastakonetta mihinkään, eikä meidän keittiöön enää oikein mahdukaan mitään uusia koneita...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Aika ison tilan tämä kone vie ja on painavakin. Tilaa pitää meidänkin keittiöön raivata. Mutta todella kätevä pastantekijä. Ihana saada tuorepastaa.:)

      Poista
  3. Olen usein miettinyt tämän koneen hankintaa mutta aina jäänyt. Rahanmenoja on toki tärkeimpiinkin asioihin. Mutta jos nyt..
    Kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo konehankinnat aina pistävät harkitsemaan. Tarvitaanko todella, onko tarpeeksi tilaa, rahanmeno jne. Jos pastasta ja nuudeleista pitää, niin tämä kone on kyllä hintansa väärtti.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-