Olen tehnyt pastaa itse ainoastaan pari kertaa ja siitäkin on jo aikaa lähemmäs kymmenen vuotta. Pastan tekeminen on kyllä ollut monesti mielessä, mutta aina se vain on jäänyt. Jotenkin sen pastan tekemisen kokee niin työlääksi ja aikaa vieväksi, ettei inspiraatiota tahdo koskaan löytyä tarpeeksi.
Kuva valmistajan sivuilta. |
Nyt sain Philipsiltä tilaisuuden testata uutta pasta- ja nuudelikonetta, Philips PastaMakeria, eikä pastan tekeminen voi enää tämän helpommaksi mennä! Koneeseen vain laitetaan jauhot sekä vettä tai muna-vesiseos, ja pastakone tekee täysin automaattisesti täydellistä tuorepastaa tai nuudeleita. Koneen mukana tulee jauho- ja vesimitat, joiden avulla ainesmääriäkään ei tarvitse sen kummemmin itse miettiä. Mukana tulee myös neljä erilaista muottilevyä: spagetti, penne, fettuccini ja lasagne. Lisäksi saatavana on erikseen monia erilaisia nuudeli- ja pastalevyjä. Koneen mukana tulee myös reseptivihko, jossa on yli 20 reseptiä pasta- ja nuudeliannosten valmistamiseen.
Minä kokeilin ensimmäiseksi fettuccinilevyä, ja taikinan maustoin nokkosella. Koneen käyttö oli helppoa, ja kymmenessä minuutissa minulla oli valmista, kauniin vihreää tuorefettuccinia. Kun vielä pastaveden laittaa kiehumaan samaan aikaan, kun alkaa pastaakin valmistaa, valmis pasta-annos on lautasella jopa 15 minuutissa. Nopeaa kuin mikä! Nokkosfettuccinille tein vielä kermaisen korvasienikastikkeen, ja päivällinen oli uskomattoman nopeasti valmis, vaikka omatekoista tuorepastaa olikin. Pastakone ei varmastikaan jää kaappiin pölyyntymään. Sen verran nopeasti ja helposti pasta sillä valmistuu, ja tuore on aina tuoretta. Kiva myös, kun voi pastoja maustaa monin eri tavoin.
Nokkosfettuccini korvasienikastikkeella
(2 - 3 annosta)
Nokkosfettuccini:
1 mitta (n. 250 g) puolet durumvehnäjauhoja ja puolet karkeita vehnäjauhoja
1/2 mittaa vettä + 1 kananmuna (yht. n. 95 ml)
1 dl tuoreita nokkosen lehtiä
Korvasienikastike:
nokare voita
1 pieni sipuli
150 - 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
2 dl kuohukermaa
1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
parmesaania
hienonnettua ruohosipulia
Kiehauta kattilassa vettä, lisää nokkosen lehdet ja ryöppää parin minuutin ajan. Kaada vesi pois ja puserra nokkosen lehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita pastataikinaan tuleva vesi, kananmuna sekä nokkosen lehdet esim. tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Avaa pastakoneen kansi ja lisää jauhot. Sulje kansi ja käynnistä laite. Valitse ohjelma 1 ja paina käynnistyspainiketta. Kaada neste hitaasti kannessa olevasta aukosta. Kone vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen pastaa alkaa tulla ulos. Laita koneen alle joku astia ja leikkaa koneen mukana tulevalla osalla pasta sopivan mittaiseksi. Keitä tuorepasta reilusti suolatussa, runsaassa vedessä kypsäksi (n. 6 minuuttia). Sulata pannulla nokare voita ja kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon paloitellut, esikäsitellyt korvasienet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kuohukerma ja kiehauta. Suurusta kastike Maizenalla. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon keitinvedestään valutettu kypsä nokkosfettuccini ja tarjoile pasta parmesaanin ja ruohosipulin kera.
Yhteistyössä: Philips
Kolmella arvalla mukana ehdottomasti! Josko vihdoinkin voittaisin tämän :)
VastaaPoistaTämä on kyllä todella näppärä kone. Seuraavaksi pitää kokeilla lasagnelevyjä.:)
PoistaOlen usein miettinyt tämän koneen hankintaa mutta aina jäänyt. Rahanmenoja on toki tärkeimpiinkin asioihin. Mutta jos nyt..
VastaaPoistaKahdella arvalla mukana.
Kyllä nuo konehankinnat aina pistävät harkitsemaan. Tarvitaanko todella, onko tarpeeksi tilaa, rahanmeno jne. Jos pastasta ja nuudeleista pitää, niin tämä kone on kyllä hintansa väärtti.:)
PoistaKiitos.:) Aika ison tilan tämä kone vie ja on painavakin. Tilaa pitää meidänkin keittiöön raivata. Mutta todella kätevä pastantekijä. Ihana saada tuorepastaa.:)
VastaaPoista