sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mansikka-kookospannacotta


Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteessa helpoin kategoria lienee jälkiruoat. Vaikka onhan siinäkin ainakin se ongelma, että erilaisia vaihtoehtoja tulee mieleen vähän liiankin paljon, ja on vaikea päättää, minkä niistä toteuttaisi. No, omat jälkiruokani menevät useimmiten kermaisten vanukkaiden puolelle. Sellaiseen päädyin tälläkin kertaa, ja valmistin pannacottaa, jossa toistui samoja makuja kuin pääruoassakin, eli mansikkaa, kookosta ja limettiä. Mansikoista tehty hyydytetty sose sopii kookoksen makuisen pannacottan kanssa täydellisesti yhteen. Pienissä lasipurkeissa hyydytetyt pannacottat on helppo kuljettaa mukaan vaikka kesäiselle piknikille. Pannacottat hyydytin purkit kallellaan kananmunakennossa, jolloin sain kerrokset kivasti vinoon.

Mansikka-kookospannacotta
(4 annosta)

Kookospannacotta:
4 dl kookosmaitoa
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 limetin mehu
4 liivatelehteä

Mansikkahyytelö:
4 dl puhdistettuja pilkottuja mansikoita
1 limetin mehu
1/2 dl Hyytelösokeri Multia

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa sillä välin kattilaan kookosmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan kookosmaidon joukkoon. Kiehauta seos ja keitä, kunnes sokeri sulaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja raaputa vaniljan siemenet kookosmaidon joukkoon. Kiehauta limetin mehu ja liuota joukkoon yksitellen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookosmaidon joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa pannacottaseos tarjoiluastioihin ja anna hyytyä viileässä. Kun pannacotta on hyytynyt, valmista mansikkahyytelö. Laita kattilaan pilkotut mansikat, limetin mehu sekä hyytelösokeri. Kiehauta ja keitä 1 - 2 minuuttia. Jaa mansikkahyytelö pannacottien päälle ja laita takaisin viileään, kunnes mansikkahyytelökin hyytyy. Koristele valmiit annokset mansikoilla tarjoillessa.



12 kommenttia:

  1. Ihanat. Onko nämä purkit pilttipurkin kokoisia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja oli hyvää.:) Aika liki samaa kokoluokkaa saattavat olla. Näissä purkeissa on ollut Urtekramin tomaattipyrettä.

      Poista
  2. Voi miten kaunis jälkkäri ja taatusti ihanan makuistakin noista aineksista tehtyinä. Minä en ole saanut aikaiseksi mitään makeita herkkuja pitkiin aikoihin. Perinteinen kesän brita-kakkukin on vielä tekemättä, vaan eihän mansikkasesonki olekkaan vielä alkanut, ainakaan tällä meidän leveyksillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kookosmaidosta tulee hyvä pannacotta. Hieman kevyempi kuin kuohukermasta. Ja pannacotan kanssa sopii aina marjoista tai hedelmistä tehdyt soseet. Brita-kakusta itsekin vähän haaveilin viime viikolla, mutta sitten tein ihan vain mansikkakermatäytekakun. Ei täälläkään vielä mansikkasesonki ole ihan parhaimmillaan. Vähän nihkeästi tähänkin haasteeseen mansikoita löytyi.

      Poista
  3. Nam. Kauniita ja varmasti herkullista. Minulla alkoi perjantaina loma. Tämä helleviikonloppu on mennyt voimia kerätessä (ja paljon nukkuessa), mutta ehkä ensi viikolla voisi taas ruveta vähän jotain kokkailemaankin. Jotain tällaista voisi hyvinkin tehdä jälkkäriksi - ja tämä kulkisi hyvin mukana rannalle piknikillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Väsyneenä ei ihmeempiä jaksa kokata, mutta eiköhän se loma piristä.:) Pannacotta ainakin valmistuu aika vaivatta. Kivan piknikevään tästäkin saa.:)

      Poista
  4. makoisa houkutus!
    Pienellä vaivalla saa tuon kivan kaltevuuden muihinkin jälkiruokiin. Se on tämän kesän suosikkini !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, moneen muuhunkin jälkiruokaan saa kivaa näköä, kun tekee kallelleen.:)

      Poista
  5. Voi että kun osaa olla söötti jälkiruoka.:) Tätä pitää tosiaan joku kerta kokeilla, on niin ihana makuyhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tällainen valmistuukin aika vähällä vaivalla. Oikein hyvää oli.:)

      Poista
  6. Aivan ihana jälkkäri ja kauniisti olet laittanut tarjolle...onko nuo tarkoitukseen ostetut vai ihan pilttipurkit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli tosi hyvää.:) Urtekramin tomaattipyreetä on näissä purkeissa ollut. Niistä saa siistit purkit moneen tarkoitukseen, kun etiketit lähtee hyvin irti ja kannet ovat täysin valkoiset.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-