perjantai 5. kesäkuuta 2015

Tomaatti-tapenade


Tapenade on tahnaa, joka koostuu pääasiassa oliiveista, sardelleista, kapriksista ja oliiviöljystä. Tahnaa voi kuitenkin muunnella erilaisin tavoin, ja minäkin tein eilen aurinkokuivattua tomaattia sisältävän tahnan. Sardelleja ja kapriksia en tahnassa käyttänyt, koska oliiveissa ja aurinkokuivatuissa tomaateissa on jo paljon makua. Valkosipulikin antoi tahnalle oman lisänsä, ja sitruunan kuori raikkaan pirteän aromin. Tahnaa syötiin rosmariinikeksien päällä, mutta sitä voi käyttää muuhunkin. Tahna on hyvää vaikka patongin kanssa, pastassa tai uunikalan maustajana.


Tomaatti-tapenade

1 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 1/2 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 valkosipulin kynsi
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl silolehtipersiljaa
n. 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
mustapippuria myllystä

Mittaa aurinkokuivatut tomaatit, valutetut oliivit, kuorittu valkosipulin kynsi, sitruunan kuoriraaste, silolehtipersilja sekä öljy tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi tahnaksi. Mausta tahna mustapippurilla.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta tahnalta, ja tosiaan maistuisi hyvältä myös pastan seassa.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-