Ratatouille grillissä
1 munakoiso
2 pientä kesäkurpitsaa
2 keltaista paprikaa
2 punasipulia
500 g isoja kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
4 - 5 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Mausteliemi:
1 sitruunan mehu
2 - 3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl raakaruokosokeria
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
tuoretta silolehtipersiljaa
Paloittele pestyt kesäkurpitsat ja munakoiso n. puolen sentin levyisiksi siivuiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa 4 - 6 osaan. Kuori punasipulit ja leikkaa n. puolen sentin levyisiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa chili pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet. Levitä kasvikset vaikka uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori valkosipulin kynnet ja laita ne folion sisälle. Tee mausteliemi valmiiksi. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, suola, sokeri, mustapippuri, ja lisää joukkoon maun mukaan tuoretta timjamia sekä hienonnettua silolehtipersiljaa. Grillaa kasvikset kypsäksi molemmin puolin, ja kypsennä valkosipulin kynnet folionyytissä vaikka yläritilällä. Paloittele valmiit kasvikset hieman pienemmiksi paloiksi tarjoiluastiaan. Hienonna grillatut chilin puolikkaat joukkoon. Hienonna kypsät valkosipulin kynnet vaikka haarukalla ja sekoita mausteliemen joukkoon. Kaada mausteliemi tarjoiluastiaan kasvisten joukkoon ja sekoita ainekset keskenään.
Ratatouille ja kaikenlaiset kasvikset ovat niin hyviä noin tehtynä ,nam:)
VastaaPoistaKasviksia meillä meneekin kaikkein eniten aina grilliin. Hyviä ovat.:)
PoistaSama juttu. Kasviksia menee grilliin aina. Paprikat ovat ihan parasta.:)
VastaaPoista