tiistai 12. toukokuuta 2015

Juustoinen liha-makaronilaatikko


Makaronilaatikko on jo vuosikymmenien ajan kuulunut suomalaisten suosikkiruokiin. Meidän taloudessa makaronilaatikko ei ihan suosikkiruokien kärkeen kuulu, mutta onhan se hyvää aina silloin tällöin harvakseltaan muutaman kerran vuodessa tehtynä. Ja kätevä ja melko vaivatonkin makaronilaatikko arkiruokana on. Esivalmistelut sujuvat helposti ja isommasta laatikosta riittää syömistä useammalle päivälle. Makaronilaatikko kestää hyvin uudelleen lämmitystä, joten jos vain laatikko useampana päivänä maistuu, kannattaa tehdä reilu annos. Juustohan ei koskaan ruokia pahenna, joten makaronilaatikkoonkin laitan usein mukaan juustoraastetta. Juusto antaa laatikolle lisää makua, eikä kananmuniakaan tarvita niin montaa kiinteyttämään laatikkoa.

Juustoinen liha-makaronilaatikko

400 g makaronia
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 - 2 tl suolaa
1 rkl kuivattua basilikaa
ripaus valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
2 dl maitoa

Päälle:
1 tomaatti
juustoraastetta

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista pannulla omassa rasvassaan jauheliha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit ruskistetun jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipulit kuullottuu. Mausta jauheliha suolalla, basilikalla, valkopippurilla ja paprikajauheella. Valuta keitetyistä makaroneista ylimääräinen vesi pois siivilässä. Yhdistä makaronit, jauheliha ja juustoraaste, ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja maito, ja kaada seos vuokaan makaronien päälle. Siivuta tomaatti ja lisää siivut laatikon päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 tunti. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa laatikon päälle vielä juustoraastetta, ja anna olla uunissa, kunnes juusto sulaa.


2 kommenttia:

  1. Juustolla meidänkin makaronilaatikko nykyään useimmiten maustetaan. Yleensä teen Valion reseptillä koskenlaskijan makaronilaatikkoa, ja tomaattia laitan päälle. Se on ihan parasta meidän mielestä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustolla saa hyvin lisää makua. Ja Koskenlaskijahan kaikkein parasta olisikin. Tomaatti antaa vähän jotain näköä tylsän näköiselle laatikolle ja onhan tomaatin siivut hyviäkin siinä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-